За по-строг контрол върху управлението на финансирането в община Пловдив,

...
За по-строг контрол върху управлението на финансирането в община Пловдив,
Коментари Харесай

ПП-ДБ Пловдив настояват за намаляване на безлихвените заеми за проекти, които натоварват бюджета

За по-строг надзор върху ръководството на финансирането в община Пловдив, с цел да се подсигурява, че средствата се употребяват дейно и че рисковете, свързани със закъснение на планове или неверифицирани разноски, се минимизират, упорстват в позиция групата общински съветници от „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ в Общински съвет.

„ Ефективното ръководство на финансите е от решаващо значение за потреблението на всички вероятни външни източници на финансиране и гарантиране на спазването на транспарантни процедури “ , безапелационен е Владимир Славенски от обединяването.

„ За страдание, практиката демонстрира, че Пловдив постоянно остава с не верифицирани разноски по планове, което постанова съфинансиране от страна на Общината. Тази обстановка е изключително тревожна поради възходящия брой планове, изпълнявани от локалната администрация. Затова би трябвало да има нулева приемливост към сходно финансово ръководство на Общината “ , съобщи още съветникът.

От групата съветници на „ Продължаваме Промяната -Демократична България “ напомнят, че още в мандата на предходния кмет, както и преди към месец, внесоха запитване в Общински съвет за цялостния размер на неверифицираните разноски по плановете, които община Пловдив към момента извършва, както и сумата на безлихвените заеми , отпуснати на тези планове.

„ За страдание, към момента нямаме отговор на нашето запитване– каква е цената на наложените финансови корекции на Община Пловдив по планове, финансирани от Европейски Съюз?Поради тази причина ние, общинските съветници от „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ в Общински съвет на Пловдив, продължаваме да настояваме за ясни отговори по отношение на отпуснатите безлихвени заеми за всички планове, за степента на тяхното възобновяване в бюджета на Общината за интервала март 2020 година – февруари 2024 година, както и кои от тях са завършили “ , акцентират от групата.

„ Основният проблем е, че се отпускат обилни безлихвени заеми за планове, които по-късно не се верифицират и остават като личен принос на Общината, което натоварва в допълнение бюджета. Този случай беше илюстриран от учебното заведение „ Любен Каравелов “ в Пловдив, където Общината ще връща близо 600 000 лв. на Европа заради проточилия се период на ремонтните действия на постройката на учебното заведение “ , изясни Владимир Славенски.

Само посредством използването на по-строги ограничения и процеси можем да подсигуряваме, че парите на данъкоплатците се изразходват рационално и че изгодите от вложенията в инфраструктурни планове доближават до жителите на нашия град, смятат общинските съветници от „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ Пловдив.

„ Камерна сцена Пловдив “ показва новия план на Борислав Ясенов

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР