За по-малко от шест месеца обектите на Kaufland, в които

...
За по-малко от шест месеца обектите на Kaufland, в които
Коментари Харесай

Може да изхвърляте старите си дрехи и платове в контейнерите за текстил на Kaufland

За по-малко от шест месеца обектите на Kaufland, в които могат да се дарят остарели облекла, аксесоари и текстил, са се нараснали с 13. На паркингите на общо 25 хипермаркета от веригата в цялата страна могат да се открият контейнери за текстилни боклуци. Инициативата се организира взаимно с БЧК и едно от водещите предприятия за следващо преправяне на текстилни боклуци у нас - „ Хюманита “.

От първите месеци на годината до момента, мрежата с контейнери в обекти на Kaufland се е разгърнала с нови местоположения на паркинги на по два магазина в София, Варна и Перник, един в Стара Загора, Велико Търново, Севлиево и Асеновград и три в Бургас. За съпоставяне, от старта на взаимното партньорство през 2016-та до началото на тази година, контейнерите за разделно събиране на текстил обгръщат 12 от хипермаркетите на най-голямата верига в България.

За миналата година, от контейнерите на сдружението, ситуирани на територията на магазините на Kaufland, са събрани 337 тона текстил, демонстрират данни на „ Хюманита “. Събраното количество е икономисало на природата хиляди тонове боклуци, замърсявания с химикали и излъчвания метан. От предприятието са пресметнали още, че сортираните облекла и произведения са предотвратили забележителен разход на вода, сила и замърсяване на въздуха с въглероден диоксид в размер на 5 055 тона. Благодарение на събрания в контейнерите текстил се икономисват също и средства от бюджета на общините за подбиране, транспортиране и депониране на боклуци.

Инициативата за разполагане на контейнери за разделно събиране на боклуци на територията на огромните магазини у нас се организира взаимно с Българския червен кръст (БЧК) и цели да предизвиква и развива разделното събиране и даряването на годни текстилни артикули като щадящ естествените запаси модел на кръговата стопанска система.

Част от дарените облекла се разпределят към Фонда за бедствия, повреди и рецесии към БЧК и се употребяват за поддържането на спомагателен запас в помощ на потърпевши и нуждаещи се хора. Друга част от годния текстил обезпечава достъп до дрехи на хиляди в страни от Третия свят. Отделно от това, всеки кг текстил от контейнерите в магазините на Kaufland, генерира и парично подаяние за подкрепяне на Фонда за бедствия, повреди и рецесии към БЧК.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР