За по-малко от половин ден, 700 жители на Пазарджик се

...
За по-малко от половин ден, 700 жители на Пазарджик се
Коментари Харесай

Над 2 760 кг. отпадъци предадоха почти 700 пазарджиклии в 7-...

За по-малко от половин ден, 700 поданици на Пазарджик се включиха в акцията на Общината „ По-чист, по-зелен и по-цветен Пазарджик – 2021 “, дни преди интернационалния ден на Земята и Великден. С самодейността, която се организира за седми следващ път под този надпис, а датира още от първия мандат на кмета Тодор Попов, Община Пазарджик още веднъж подтиква пазарджиклии да подредят и изчистят дворовете си и градинките в междублоковите пространства.

Само за три часа – от 9 до 12 часа и макар дъждовното време, на шестте пункта са предадени 1 720 кг. отпадъчна хартия и картон, 820 кг. стъкло и 220 кг. отпадъчна пластмаса, както и доста количество електрическо и електронно съоръжение.

„ С помощта на нашите съграждани и предаденото от тях количество боклуци, градът ни към този момент е по-чист и нашият ангажимент е да го създадем по-зелен и по-цветен “, разяснява кметът на Пазарджик Тодор Попов. „ За това, както всяка година, за хората, които се включиха, а те не са малко – тъкмо 698 и то единствено за три часа, по-традиция осигуряваме цветя, шубраци и декоративни дръвчета. “, добави той.

„ Позволявам си да отбележа, че тази акцията е целогодишна, тъй като по програмата „ Граждански подтик “ всеки месец насърчаваме нашите съграждани, които се грижат за естетическия тип на градската среда, инициативни са и техният труд би трябвало да бъде възнаграждаван. “, е мнението на Тодор Попов.

За участниците в извършената в община Пазарджик обичайната пролетна акция “По-чист, по-зелен и по-цветен Пазарджик - 2021”, Общината е осигурила общо 6 351 пролетни цветя, декоративни шубраци и дръвчета.

Детските градини в града и селата са получили 31 броя от типа Туя. В шестте пункта в Пазарджик против боклуци са раздадени 6 000 броя цветя, 200 декоративни дръвчета и 120 броя мини туя.

Първенците по всеобщо присъединяване – 141 индивида, са предали боклуци в пункта проведен на пресечката на бул. ”Александър Стамболийски” и ул. ”Славянска”.

*Източник - Община Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР