За по-малко от 24 часа дарители събраха всички необходими средства

...
За по-малко от 24 часа дарители събраха всички необходими средства
Коментари Харесай

Само за ден дарители събраха пари за нова екипировка на ПСС във Враца

За по-малко от 24 часа донори събраха всички нужни средства за възобновяване на откраднатото съоръжение и екипировка от отряда на Планинската избавителна работа (ПСС) във Враца. Това заяви за Българска телеграфна агенция Валентина Лекова-Станкова, админ на фейсбук групата " Планински преходи ", посредством която се популяризира дарителската самодейност. Събраната сума възлиза на над 15 хиляди лв..
 Спасителите във Враца с апел за помощ, откакто им обраха оборудването Виж още
" Като планински лидер аз знам какъв брой е значима работата на спасителите. Трябва доста да ценим техния труд, тъй като те избавят човешки животи. Кражбата на оборудването им е една морално неоправдателна и неприемлива постъпка. Надявам се причинителите да бъдат открити и да си понесат следствията ", сподели тя във връзка на кражбата, осъществена на 10 януари.

Планинската работа изрече признателност на всички донори за набраните средства.

" Все още чакаме оценката на вредите, само че всяка една част - въжета, карабинери, протриваши устройства, самохвати, радиостанции, лавинни уреди и GPS апарат, е нужна за аварийно-спасителната работа на нашите сътрудници ", показват от ПСС.

Планинските спасители и уредниците на самодейността насочат молба към всички феновете на планината да подадат сигнал, в случай че попаднат на съмнителна публикация за продажба на профилирана техника и съоръжение, с цел да оказват помощ на органите на реда да открият причинителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР