За по-чист въздух в Бургас купуват нови 56 електрически автобуса.

...
За по-чист въздух в Бургас купуват нови 56 електрически автобуса.
Коментари Харесай

Община Бургас купува 56 електрически автобуса

За по-чист въздух в Бургас купуват нови 56 електрически рейса. Прогнозната стойност на оповестената от общинското сдружение „ Бургасбус “ ЕООД социална поръчка е 77,3 млн. лева с Данък добавена стойност (или 64,4 млн. лева без ДДС).
Средствата се чака да се обезпечат от Оперативна стратегия „ Околна среда “  по план „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Бургас посредством рационализация на публичния превоз ”. На този стадий обаче поръчката е оповестена при изискванията на член 114 от Закон за обществените поръчки (с неосигурено финансиране).
Тя е разграничена на три обособени позиции.
Първата е за доставка и въвеждане в употреба на 10 нови 18-метрови електрически рейса и в допълнение съоръжение към тях. Максималната сума, планувана за задачата, е 18,7 млн. лева с Данък добавена стойност. 
Втората е за 34 нови 12-метрови електрически рейсове и в допълнение съоръжение към тях с планирана стойност 44 млн. лева с Данък добавена стойност.
Третата е за 12 нови 9-метрови електрически рейсове и в допълнение съоръжение към тях с обща оптималната цена до 14,5 млн. лева с Данък добавена стойност.
Припомняме, че в края на юли месец Общинският съвет на Бургас утвърди предлагането на кмета Димитър Николов в партньорство с „ Бургасбус “ ЕООД да приготвят план и да аплайват за утвърждение пред оперативната стратегия. Собственият принос на общината за плана е 3 850 000 лв..  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР