За пета поредна година една от най-големите конференции в Югоизточна

...
За пета поредна година една от най-големите конференции в Югоизточна
Коментари Харесай

Варна утвърди своето място на иновационен хъб с конференцията Innowave Summit 2019


За пета поредна година една от най-големите конференции в Югоизточна Европа за нововъведения, технологии и цифровизация се организира в морската столица на България - Варна. Innowave Summit 2019 събра над 4000 гости, като 70% от тях бяха C-level мениджъри, CEO-та и представители на компании от България и Европа. Конференцията се организира на 18 и 19 октомври в Двореца на културата и спорта с поддръжката на Община Варна . През двата дни на събитието на сцената излязоха лектори от Съединени американски щати, Канада, Обединеното Кралство, Люксенбург, Полша, Румъния, Испания, Австралия, България, Индия и други.



По време на конференцията се организира стадий от надпреварата Startup World Cup , което притегли над 2000 кадидатури. Класираха се 16 от тях, които имаха опцията да презентират на сцената пред жури, формирано от водачи в областта на акселераторството като Джаг Синг, президент на Techstars.За първи път на такова съревнование локален стартъп получава оптимален брой точки от журито, което демонстрира равнището на българската стартъп общественост в страната ни като цяло. Победителят Colibra продължава към финала на надпреварата в Сан Франциско с награден фонд от 1 милион $.

" За нас е огромна чест, че Colibra съумя да впечатли жури от подобен висок сан! Да бъдем определени за победител всред толкоз сериозна конкуренция е доказателство, че имаме голям късмет да прославим страната ни на идния край в Сан Франциско! Огромни благодарности на уредниците на Innowave Summit, които за следващ път демонстрираха, че в България може да се провеждат конференции от международен сан. " - показа Калоян Георгиев, Изпълнителен Директор и Съосновател на Colibra.

По време на Innowave Summit 2019 се организира и финалът на състезанието 1 minute Varna , което даде опция на интернационалните посетителина събитието да видят и оценят морската столица през очите на изобретателните режисьори. Първото място в надпреварата завоюва Александър Чобанов с неговото видео, показващо Варна през очите на влюбена двойка.

Освен главните лектори, на сцената на Innowave Summit 2019 се качиха още Иван Портних, Стоян Пасев – Областен шеф на Варна, Минко Христо - Директор на Двореца на културата и спорта и други почетни посетители, а церемонията през първия ден откри Димитър Василев , основен уредник на събитието.

Над 60 деца и техните родители от Фондацията на Димитър Бербатов разговаряха с част от лекторите за развиването на цифровите медии и за специалностите на бъдещето.



Innowave Summit 2019 за пета поредна година трансформира морската ни столица в център на хрумвания, нововъведения, високи технологии и бизнес партньорства, със поръчка за идни интернационални издания.

  “Innowave Summit e повече от иновационно събитие! Движението Innowave е да свързва нововъведенията, младежите бизнесмени и образованието. Събитието е израз и на това, че Варна има голям капацитет да продължи да се развива като център за нововъведения в България “ – показа Мария Габриел в формалното си видео-обръщение на откриването на събитието и показа огромната вест, че е в ход планът за създаване на първото в централна и източна Европа стартъп село в Челопеч.

 

 

* обява

 

 

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР