За пет години Елена Йончева не е викана, не е

...
За пет години Елена Йончева не е викана, не е
Коментари Харесай

Нинова: За 5 години Йончева не е разпитвана. Защо сега?

" За пет години Елена Йончева не е викана, не е разпитвана. Това е принуда поради смелостта ѝ да изнася случаите на обири при оградата на границата, " Кумгейт ", строителството на пътища и да си разреши да стартира следствие за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди. "

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден в декларация на партията си от трибуната в Народно заседание. Нинова напомни, че през 2017 година заместител основният прокурор Иван Гешев оповестил, че редица политици били получили нерегламентирано пари по разпореждане на Цветан Василев в брой и добави, че е написала писмо, в което приканва за разкриването на въпросните имена.

" Нито един политик не е разгласен обществено, по тази причина пък беше повдигнато обвиняване на Елена Йончева. Питаме се за какво в този момент, след пет години ", попита Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата добави, че от партията са почнали да изпращат писма и до европейските институции, Международната федерация на публицистите, " Репортери без граници " и други. " Няма да позволим върху Елена Йончева да се упражнява принуда и напън ", съобщи Нинова. " Можем дружно освен да осъдим властническия режим на Борисов в България. Можем дружно да го отхвърлим ",заяви Нинова, което провокира остра реакция измежду редиците на ръководещите ", добави тя.

Тези думи внесоха ужас в редиците на ръководещите и на трибуната след нея излезе депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. Той упрекна водещия съвещанието Емил Христов, че не прекъснал това " вмешателство в работата на другите управляващи " от страна на Българска социалистическа партия, което съгласно него нарушава правилата на Конституцията. " Не бива Народното събрание да се употребява за арбитражен съд, има си съд и прокуратура ", добави той.

След него обаче излезе депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, който се възмути от изказването на Иванов. " Как може народен представител от болшинството да дефинира какво да приказва ръководител на опозицията и да казвате какво да приказва българската съпротива? ", попита той. Свиленски съобщи, че всеки може да говори  " каквото желае, когато желае и както желае ".

На трибуната последва изявление от депутата от ГЕРБ Спас Гърневски, който удостовери, че опозиционният водач по принцип може и да има право да приказва каквото си желае, само че нямат право " крадците да викат " дръжте крадеца! ". След това изявление депутатите от левицата желаеха наказване за Гърневски, защото Свиленски се разпознал в думите на Гърневски и се чувствал " засегнат и афектиран ".

Христов даде обещание да прегледа записа и да реши дали в подтекста на казаното преди този момент изказването на Гърневски в реалност нарушава правилника. Според ръководителя на Народното събрание обаче думите на Гърневски са " необятно употребавани и казвани в разнообразни медии ". 

Обиден се оказа и Марешки поради изявлението на Гърневски, което определи Корнелия Нинова като " ръководител на опозицията ". Лидерът на " Воля " акцентира, че от Движение за права и свободи и " Воля " също са в опозицията и никой не ги е питал дали желаят да бъдат представлявани от Българска социалистическа партия. Свиленски обаче подсети на Марешки, че множеството време той гласоподава в поддръжка на ръководещите, тъй че не може да твърди, че е в съпротива.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР