За периода 03.10 - 09.10.2022 г. на територията на ОДМВР

...
За периода 03.10 - 09.10.2022 г. на територията на ОДМВР
Коментари Харесай

Над 500 нарушения са установили пътните полицаи за седмица в русенско

За интервала 03.10 - 09.10.2022 година на територията на ОДМВР – Русе екипите на бранш „ Пътна полиция “ са открили 510 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата в хода на провеждани дейни действия в границите на профилирана полицейска интервенция по метода „ широкообхватен надзор “. В същия интервал са посетили 11 пътнотранспортни катастрофи, от тях 6 документирани като леки, а 5 като тежки ПТП, с пет ранени жители.

За установените нарушавания са формирани 120 акта и 390 фиша - от тях 259 за скорост; два на неправоспособни водачи; по един за приложимост на алкохол и опиати, като са тествани близо 80 водачи; формирани са също актове и за три случая, при които водачите са отказали да бъдат тествани за алкохол и опиати, както и за други нарушавания.

Ежедневният надзор на пътното придвижване в региона продължава. Служителите на ОДМВР - Русе ще демонстрират нулева приемливост към нарушителите на Закона за придвижване по пътищата. Целта е понижаване на пътнотранспортния травматизъм.

До 16 октомври продължава и профилираната интервенция на ROADPOL „ Товарни коли и рейсове “. Обект на засилените инспекции, в които се включват и екипи на ДАИ, са спазването на скоростните режими, приложимост на алкохол или наркотични субстанции от водачите, потребление на предпазни колани, инспекция докладите на тахографите, съблюдаване на часовете за отмора, техническа редовност, нередовни документи и нарушавания, свързани с ADR, наредбите на ЗДвП и КЗ.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР