За пчелния хляб казват, че е алхимията в природата. Учените

...
За пчелния хляб казват, че е алхимията в природата. Учените
Коментари Харесай

Чудесата на пчелния хляб - успешен бизнес-проект, подкрепен от ББР

За пчелния самун споделят, че е алхимията в природата. Учените още търсят формулата на този неповторим артикул, който усилва с 30% спортните резултати, съдържа хормон на растежа и лекува проблеми с потентността при мъжете.
Със сигурност се знае единствено, че е резултат от активността на пчелите, сплотяващ всички съставни елементи в природата, нужни за човешкото битие - аминокиселини, въглехидрати, фитохормони, витамини и минерали в огромна централизация, както и над 50 живи фермента от групата на лактобациликус. У нас към този момент пчелният самун се продава единствено онлайн и то от един производител- Тодор Карагьозов от Сливен
Той работи със международни първенци, професионални спортисти, деца и възрастни.

„ Продуктът е доста мощен и съсредоточен ", споделя Карагьозов. Представлява гранули във формата на шестоъгълна клетка и се получава, когато пчелата донася прашеца, обработва го със слюнка и по този начин вкарва ферменти, прибавя мед и го запечатва. След няколко седмици ферментация се получава естествена здравословна бомба. Благодарение на нея спортистите покачват издръжливостта и бързината си, съкратява се и времето за тяхното възобновяване. Пчелният самун съдържа и хормон на растежа, помагащ за построяването на мускули. Той оказва помощ за синтезирането на тестостерон, а по този начин се борят и проблеми с потентността. Вкусът на пчелния самун е най-вече сладостен, има напълно малко кисела и горчива нотка.

„ Нарича се по този начин, тъй като служи като самун на пчелите - те го ядат още като ларви ", споделя Тодор Карагьозов. Учените стартират да го учат, защото ползата им е провокиран от чужд факт - откакто стартират да го ядат, единствено за няколко часа пчелите порастват 1500 пъти. За да се снабди с нужните специфични машини за добиване на веществото и с нужното финансиране за начинанието му, фермерът открил, че може да се обърне само към Микрофинансиращата институция ДЖОБС, част от Групата на Българската банка за развиване, защото компанията му била нова, без никакви обороти и продажби, без история. При останалите банки не срещнал поддръжка, въпреки да твърдели, че оказват помощ на нови компании, „ само че действително това не се случва ", споделя Тодор Карагьозов. Експертите на ББР в Стара Загора взели драговолно бизнес начинанието му. Сега Карагьозов продава продукцията си с изключение на у нас и в Русия, където има огромни академични проучвания за изгодата от пчелния самун.
Предприемачът съчетава спорт, метод на хранене и търсене на потребна храна - да е жива, същинска, синтезирана и да дава най-полезните съставни елементи. Той се занимава и с винарство от към 20 години, само че споделя, че се интересува от живите артикули. „ Има творчество в тях. Както гроздето се трансформира във вино, по този начин и хлябът, който се прави от мая, е жив. Това важи и за пчелния самун ", изяснява Тодор Карагьозов. Смята, че не би трябвало да има добиване или синтезиране, а да се прави изцяло естествен артикул. „ Има и подправен пчелен самун, въпреки същинският елементарно да се познава по цвета и усета ", предизвестява фермерът. Ментетата били от изкуствени силиконови или пластмасови пчелни пити. При тях няма ферментация, липсва киселостта, има и нетипична мъка. Карагьозов ще прави и втори артикул за устойчивост на спортистите и за сила. Той е напълно негов новаторски патент, който може да вдигне неведнъж пчелното произвеждане, давайки добра опция на пчеларите. Особено в последно време с недобрите условия и ниските изкупни цени. Любопитен факт е, че образованието на предприемчивия сливенец няма нищо общо с индустриалната активност. Завършил е богословие и счита, че вътрешната настройка и спокойствието у човек могат да му донесат положително. „ Така може да се види съгласуваност - бидейки богослов, аз желая да работя и продавам това, което е потребно за хората, имам чиста съвест. Занимавайки се интензивно със спорт, аз съм почнал да диря добавки и храни, които да ми оказват помощ. Вече съм на 45 години, започнах да диря по-силни добавки, по-истински, по-полезни и по този начин стигнах до пчелния самун. Той в действителност е най-силният и най-полезният. Но би трябвало и да обичаш това, което правиш, с цел да успееш ", безапелационен е Тодор Карагьозов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР