За първите български спасители, които бяха изпратени в Турция веднага

...
За първите български спасители, които бяха изпратени в Турция веднага
Коментари Харесай

Мисията на първите български спасители в Турция приключи, готови са обаче отново да се върнат

За първите български спасители, които бяха изпратени в Турция незабавно след земетресението, задачата завърши. Те кацнаха доскоро с два самолета " Спартан " на летището във " Враждебна ".

Въпреки че задачата им завърши, съгласно тях тя може да стартира още на следващия ден, тъй като са подготвени да отидат още веднъж. Два екипа - на ПСС и от " Аварийна сигурност " от Столична община слязоха от военните самолети. Споделиха, че нещата, които са видели в Адана са по-страшни и от война. Милионни градове са съпоставени със земята, хора, които търсят роднините си под руините.

Стефан Георгиев, дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " - Столична община: " Ние бяхме единствено в Адана. Там работехме на такива места, които са доста сложни, тъй като 15-16-етажни здания са се сринали. Тежко беше ситуацията. На множеството от местата, където се наложи да търсям, разчитаха единствено на нас, защото службите в Турция не рискуват и не смеят да работят на такива места.

Мариан Томов, дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " - Столичната община: " Едно момиче, което търсеше майка си и татко си, от самото начало беше до нас и ни показваше където им е било жилището, оказваше ни подпомагане. И се надяваше до последно да са живи, само че не се получи. Много неприятни моменти прекарахме, само че издържахме ".

Някои от спасителите са били на терен 24 часа. Толкова са обикаляли и кучетата. Едно от тях е намерило цяло семейство живо под руините.

Вижте повече в директното включване на Татяна Йорданова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР