За първи път Военновъздушните сили (ВВС) проведоха днес, 31 август,

...
За първи път Военновъздушните сили (ВВС) проведоха днес, 31 август,
Коментари Харесай

Първа съвместна тренировка на Военновъздушните сили със Столична община

За първи път Военновъздушните сили (ВВС) организираха през днешния ден, 31 август, взаимна подготовка с Модула за търсене и избавяне към дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община.

Основната цел за Военновъздушни сили е подготовка на екипажите от военнотранспортната авиация за обезпечаване на въздушен превоз на персонален състав и профилирана техника при присъединяване им в интервенция в помощ на популацията за очистване на следствията от естествени бедствия, промишлени повреди и произшествия. Задачите, които екипажите упражняват са навреме натоварване/разтоварване на профилираната техника, както и надеждното й подсилване и превозване.

В взаимната подготовка, която се организира на два стадия, вземат участие персонален състав и техника от авиобаза Враждебна и чиновници на Столична община. По време на първия стадий се извършват наземни теоретични и на практика занятия и летателни задания от летище София до летище Безмер и назад с два самолета C-27J „ Spartan “ и Модула за търсене и избавяне към Столична община.

По време на втория стадий през октомври ще се извърши превозване на Модула за търсене и избавяне до летище Тиват, Черна гора, и назад, където чиновниците на Столичната община ще вземат участие в интернационалното полево обучение по плана BALANCE – „ Мащабно ръководство на земетресенията на Западните Балкани посредством взаимни действия по трансгранично съдействие “.

Провеждането на взаимни тренировки за осъществяване на задания в помощ на популацията има за цел повишение подготовката на всички участници за дейности в действителни обстановки, когато от основно значение е факторът време и от професионалната помощ зависи животът на хората.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР