„За първи път върховенството на закона ще се проследява във

...
„За първи път върховенството на закона ще се проследява във
Коментари Харесай

Елена Йончева: Докладът използва предпазлив език, важно е какво ще се чуе в Европейския парламент в понеделник

„ За първи път върховенството на закона ще се наблюдава във всички страни на Европейския съюз. Идеята е този отчет да бъде основа за това дали и по какъв начин ще се разпределят финансовите потоци към всяка една страна. Това е основно. За България няма нищо, което да ни изненадва. Идеята е да не се държи поучителен звук, а да се дадат слабите точки и българските политици да схванат вярно посланието “. Това сподели пред БНР Елена Йончева, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

„ Затова изготвяме законодателни начинания европейските средства за медиите да не минават през държавните управления, тъй като това е един от механизмите за държане на медиите в послушание “, означи тя.

„ В отчета се акцентира, че имаме построени тактики за битка с корупцията, само че те са повече като оправдание, тъй като не виждаме никакъв резултат. Тук става въпрос за корупция с големи средства, които вместо да отидат за вложения в обществената сфера, изчезват “, уверена е Йончева.

Евродепутатът акцентира, че отчетът употребява внимателен език, а значимо ще бъде това, което ще се чуе от Европейския парламент в понеделник (5 октомври), защото в пленарна зала ще се разисква обстановката в България:

„ Въпреки голямата опозиция на ЕНП ще има резолюция за България, която ще бъде обща и ще бъде подкрепена от болшинството на европейските депутати. В нея ще се разказва положението на България съгласно справедливи индикатори. Няма да имаме този изкусен език от страна на Европейска комисия, а ще забележим един доста по-обективен разбор за това, което се случва в България. Тази резолюция ще каже, че българското държавно управление води страната отвън Европейския съюз “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР