За първи път - в разгара на лятото, морската столица

...
За първи път - в разгара на лятото, морската столица
Коментари Харесай

„Жив“ шоколад, сладка от люти чушки и колбаси с черен етикет на първия Национален фермерски пазар във Варна


За първи път - в разгара на лятото, морската столица ще събере производители на натурални храни от цялата страна. Домакин на неповторимия по рода си Национален фермерски пазар ще бъде търговско-развлекателният център на Мол Варна ЕАД.



На 14 юли, събота, на открития паркинг пред комплекса над 50 фермери от района и техни сътрудници от близки и далечни краища на България ще си дадат среща под красивите шатри на ревюто. На щандовете – от 11:00 до 19:00 часа, жителите и гостите на града ще открият обилие от храни и други артикули - натурални, отгледани по обичаен метод или направени ръчно с доста труд и обич, с грижа за природата и човешкото здраве. Наред със сезонните плодове и зеленчуци, млечните творби и месните деликатеси, меда, билките и натуралната козметика, производителите ще предложат на гостите на пазара цялостен куп необикновени храни по „ авторски “ предписания:



„ жив “ шоколад с билков пчелен мед, направен ръчно в фамилен завод в ловешкото село Дойренци;



дървесни био гъби Шийтаке, отгледани на дъбови трупи по японска технология в региона на Карлово, и известни като „ еликсира на живота ” поради скъпите минерали, аминокиселини и витамини, които съдържат;

сладка от... люти чушки - част от асортимента на Лютата плантация от с. Страшимирово, където се отглеждат над 200 сорта от пикантния деликатес;



салами за ценители - с черен етикет, като отлежало уиски, създадени във фермата със необичайно име „ Шопар, Бик и Щука “ и стада, които пасат свободно на повърхност от 700 дка естествени ливади, дъбови и букови гори в околност, предпазена от Натура 2000, в региона на дългополското село Цонево;

самун с орехи и сини боровинки, багета с 4 типа твърди сирена, пурички с тъмна бира, орехи и локум и още доста авторски хлябове и тестени произведения, дело на Майстор Миро.

Освен същинска и вкусна храна, Националният фермерски пазар е подготвил за посетителите кулинарни демонстрации, детски атракции и музика онлайн – гаранция за доста страсти и положително въодушевление. На ревюто ще гостува част от екипа на Улицата на готвачите, а началник Йонко Дяков ще твори кулинарни специалитети за гостите. И, както се поставя на един същински летен празник, ще има студена бира – естествено, крафт, многообразие от фрешове, домакински сладолед и Фриц-Кола - европейския еквивалент на паметната американска напитка.



За положителното въодушевление на посетителите и участниците в събитието ще се погрижат известният музикант Стоян Роянов Я-Я (саксофон и кларинет) и Цветан Момчилов (пиано), сътрудник в новия му план – група GrooveOn. За децата порти ще отворят две арт работилнички – от 11:00 до 14:30 и от 15:00 до 19:00 часа, а през целия ден голям батут-замък с обичаните анимационни герои от страната на Дисни и пъстра въртележка с диаметър 6 метра ще забавляват малчуганите.



Националното ревю на производителите на натурални храни е резултат от ползотворното партньорство сред Мол Варна ЕАД и Фермерския пазар в морската столица. Вече 3 години фермерите от района оферират на варненци най-хубавата, екологично чиста продукция, отгледана при строги правила и условия за качество, а феновете на техните здравословни артикули чакат с неспокойствие срещите с производителите на съботния Фермерски пазар в комерсиалния център.

 

Пресцентър на Мол Варна ЕАД

Невяна Троянска

0888 721 821; 0896 721 877; 0878 721 222

 

 

*публикация

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР