За първи път в проектобюджета на Столична община, който най-вероятно

...
За първи път в проектобюджета на Столична община, който най-вероятно
Коментари Харесай

Повече пари за кварталните улици в столицата

За първи път в проектобюджета на Столична община, който най-вероятно ще бъде признат до края на месеца, са заложени по равно средства за огромни и квартални улици. Това съобщи пред Канал 3 кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила.

Парите ще бъдат разпределени във всички региони, само че съгласно броя на жителите и размера. За задачата обаче районните кметове би трябвало да предложат предпочитаните улици. През 2018-та 1/3 от парите са предопределени за смяна и реорганизация на трамвайния път.

„ Зпочваме цялостна смяна на линията на трамвай №5, на улица „ Граф Игнатиев “ и на площад „ Славейков. “ Инвестицията в електротранспрота е наш огромен приоритет. Трябва да довършим разширението на бул. „ Монтевидео “ и бул. „ Тодор Каблешков “ при кръстовището на бул. „ Борис III”. Отново ще има неудобства, само че резултатите се виждат “, разясни Фандъкова. Тя посочи, че в общината имат доста явен проект за значимите инфраструктурни обекти.

„ Най-голямото ни внимание е ориентирано към чиста околна среда. Проучвали сме опита на всички наши сътрудници. Ясно е, че решаването на този проблем не зависи единствено от една институция. Особено през зимния интервал обаче, замърсяването идва от битовото горене. Затова и огромна част от ограниченията за справяне с казуса изискват смяна в метода ни на живот “, разясни столичният кмет.

Тепърва ще се взема решение и коя банка ще ръководи средствата на общината, като Общинският съвет ще прегледа всички благоприятни условия.

„ Още от началото съм казвала, че общината няма нужда да бъде благосъстоятелност на банка, не е нейна работа. За нас обаче беше значимо на каква цена ще е продадена. Затова искахме преди години да си върнем контрола “, разяснява Фандъкова. Тя посочи, че в неделя сутринта в столицата е имало много тежка обстановка поради захлаждането, улиците са били обработени. Кметът увери, че компаниите имат цялостна подготвеност.

„ Плащаме единствено за действително осъществена работа, контролът е много засилен. Има компании, които не се оправят, по тази причина освен не получават средства, само че и ги глобяваме. При непочистена спирка до 7,30 часа санкцията е 2000 лв.. Ние сме и на терен и разчитаме и на джипиес система “, изясни Фандъкова. Според нея зимата няма да забави строителството на метрото. През този сезон не се плануват строително-ремонтни действия, с изключение на спешни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР