За първи път в историята, варненец е член на борда

...
За първи път в историята, варненец е член на борда
Коментари Харесай

За първи път: Варненец е един от членовете на борда на Европейския съвет по иновации

За първи път в историята, варненец е член на борда на Европейския съвет по нововъведения (EIC), научи Moreto.net

Димитър Василев Иванов е български бизнесмен, вложител и човеколюбец с над 15 години опит в технологиите и нововъведенията. Той е създател на една от най-значимите високотехнологични конференции в Югоизточна Европа -, която се състоя единствено преди месец в Морската столица. Това е най-високия връх на тематика нововъведения в Европа който един специалист може да доближи.

Управителният съвет на Европейския съвет по нововъведения, чиито нов член е Василев, се състои от 20 индивида, определени на конкурентен принцип измежду 400 от топ специалистите в Европа.
Бордът има централна роля да управлява тактиката и осъществяването на EIC като водеща стратегия за нововъведения в Европа с бюджет от над 10 милиарда евро.

За Moreto.net Иванов разяснява назначението му на тази значима позиция по този начин:

" Ще слага акцент на Югоизточна Европа, на националните и локалните иновационни екосистеми.

Планирам да проведа редица срещи с представители на университетите, бизнеса, Неправителствени организации бранша и кметовете на градовете.

Основното върху което работя през последните 5 години и ще не преставам да работя е обезпечаване на пълноправен достъп до информация и финансиране за основаване и внедряване на нововъведения. Без значение от това в коя част на Европа се намираш град село или далечен район. "
Димитър Василев Иванов е ръководител на борда на Български бизнес конгреси, член на Digital Leaders Network на Световния стопански конгрес, пълновръстен член, представляващ България в European Startup Network. Той е една от движещите сили зад мрежата European Startup Cities.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР