За първи път в историята на годишното издание на класацията

...
За първи път в историята на годишното издание на класацията
Коментари Харесай

Forbes: Федерер е най-богатият спортист в света със 100 млн. от реклами

За първи път в историята на годишното издание на класацията на Forbes Роджър Федерер е подложен на върха по брутни доходи на годишна база. 102-годишното американско бизнес списание подрежда 38-годишния швейцарец пред други двама мастодонти в спорта - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Федерер, който към този момент все по-рядко се появява на корта, заработва по 106,3 милиона $, а Кристиано и Меси са втори и трети надлежно с по 105 и 104 милиона $.

Маестрото се изкачва цели четири позиции, откакто преди година беше под номер 5 в подреждането за най-богатите спортисти. Рекордът му в " бизнес " ранглистата беше второто място от 2013 година. Едва 6,3 милиона $ са от наградни фондове. Роджър генирира останалите 100 милиона $ от огромни компании, на които е лице. Списанието изброява 13 марката, спонсориращи великия тенисист.

Всеки един от тези концерна му носи сред 3 и 30 милиона $ на година. През 2018 година Федерер шокира тенис общността, сменяйки Nike след 20 години взаимна работа. Той се обвърза с японската компания Uniqlo, с която подписа 10-годишен контракт на обща стойност 300 милиона $ - по 30 млн. на година. Споразумението е годно без значение дали швейцарецът е деен тенисист, или към този момент е прекратил кариерата си.

Федерер стана вторият състезател в историята, който доближава 100 милиона $ на година единствено от рекламни контракти. Първият беше Тайгър Уудс. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР