За първи път в историята на човечеството започна зашеметяващ научен

...
За първи път в историята на човечеството започна зашеметяващ научен
Коментари Харесай

Тя бръкна в гените си, за да бъде вечно млада

За първи път в историята на човечеството стартира замайващ теоретичен опит – преди повече от два месеца учени и лекари решили да върнат обратно биологичен часовник, като се намесят в гените на зряла жена.

Американската изследователка Елизабет Периш е получила венозно генетичен материал, който би трябвало да проникне в ядрото на всяка клетка и да задвижи промени, спиращи стареенето и подмладяващи организма. В същото време революционната терапия, която до момента не е изпитвана на човек, може да провокира непредсказуеми странични резултати.

Благодарение на сътрудници и другари от Международния алианс за удължение на живота (International Longevity Alliance) „ Комсомолская истина “ е първата общественопопулярна медия, съумяла да се свърже със смелата изпитателка и да ѝ зададе най-вълнуващите въпроси.

Сигурна съм, че това е най-важната крачка, която би трябвало да се извърши през днешния ден. Много хора не се замислят, само че точно стареенето в този момент е станало палач номер едно в множеството страни. Рак, сърдечносъдови заболявания, диабет, Алцхаймер и други болести, отнемащи живот, стартират заради това, че организмът старее и не е в положение да поправи нарушаванията.

В същото време лабораторни опити на животни еднопосочно удостоверяват – в случай че спрем стареенето и подмладим организма, то можем да се спасим от рискови заболявания и да продължим здравия живот. И това е действително.

Не можем повече да разрешаваме на възрастовите заболявания да ни убиват! – разгорещено акцентира Елизабет. – Възрастното население по целия свят пораства и това са хора, които евентуално могат да бъдат здрави, мощни и способни независимо да се грижат за себе си, а не да приключват своите дни на инвалидни колички и в домове за възрастни.

Всъщност за меродавност на оценката от резултатите на опита би било добре да има близначка на Лиз, с цел да може в динамичност да се сравнят техните организми и външен тип. Във всеки случай привличането на публичното внимание към казуса с проучването на стареенето и новите типове терапия, въпреки и по подобен краен метод – е положително начинание, заслужаващо почитание.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР