За първи път в дейността си у нас JTI България

...
За първи път в дейността си у нас JTI България
Коментари Харесай

JTI България насърчава физическата активност на служителите си и подкрепя хора с увреждания чрез проекта Движи се. Виж. Помогни

За първи път в активността си у нас JTI България сътвори план, който по едно и също време е ориентиран към положителното физическо и ментално здраве на чиновниците на компанията, и към благотворителна интензивност. Чрез плана под наслов " Движи се. Виж. Помогни "  компанията провокира своите чиновници да живеят по-активно и здравословно, като всяко тяхно деяние в границите на програмата генерира подаяние към кариерния център за хора с увреждания Jamba.

Участието беше непринудено и всеки от чиновниците имаше опция да събира точки като посети естествени и културни забележителности в България от препоръчан от компанията лист с над 300 обекта, или посредством физически интензивности като вървене, тичане, плуване, колоездене. В самодейността се включиха 36 от чиновниците на JTI България.

Проектът се организира през юли и август тази година. През този интервал чиновници на JTI България посетиха 265 разнообразни местоположения, направиха 19 милиона крачки, изминаха над 2400 километра с колело и преплуваха над 240 километра. Някои от тях даже участваха в маратони като " Витоша 100 “ и " Трявна Ултра “ и „ Балканиада “. В плана се включиха и техните фамилии и другари, които също припознаха идеята и способстваха за мотивацията им. 

Събраните от всички действия на участващите чиновници точки бяха преобразувани във финансово подаяние за Jamba.



Историята на JTI България и Jamba стартира през 2020 година, когато компанията взема решение да поддържа плана на неправителствената организация за основаване на кариерен център за хора с увреждания. JTI България е един от дълготрайните сътрудници на идеята, като за последните 3 години е взела участие в множеството начинания и събития на кариерния център. 

Организацията Jamba е основана през 2017 година, с съществена цел да поддържа хората с увреждания в натрупването на значими умения и пълномощия за по-добрата им реализация на пазара на труда. Центърът „ Jamba – Хъб на опциите “ е пространство, което реализира образования в разнообразни професионални сфери, предопределени за хора с увреждания на тематики като QA, UX, UI, Excel, меки умения, програмиране, работа с данни, кулинарни умения, графичен дизайн, български език, британски език. Организацията предлага и образования за компании, отворени за многообразието в своите екипи. За последните 5 години Jamba съумя да образова над 600 души на професионални и меки умения, както и да включи в пазара на труда над 400 кандидати с разнообразни благоприятни условия. Jamba e и уредник или сътрудник на разнообразни събития, фокусирани върху хората с увреждания, благотворителността и спорта като „ Агенти на смяната “, Run2Gether и Етап България.



" JTI България има вяра в идеята на Jamba и разпознава казуса с включването в пазара на труда като едно от най-големите провокации пред хората с разнообразни благоприятни условия. Нашата компания и екип има вяра, че напъните на бизнеса в поддръжка на действия, които усъвършенстват достъпа на разнообразни обществени групи до значими за тях запаси и услуги, са основни за развиването на обществото като цяло. “, сподели Мартон Патаки, шеф на JTI България.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР