За първи път в България ще могат да бъдат видени

...
За първи път в България ще могат да бъдат видени
Коментари Харесай

Най-големите научни открития на интерактивна изложба в София

За първи път в България ще могат да бъдат видени най-големите научни открития. Световноизвестната галерия „ Изживей науката” идва в София на 13 юли в The Mall.

Експозицията разрешава на хора от всички възрасти да се потопят във фантастичния свят на науката, като сами влязат в ролята на учени. Това се случва с помощта на над 25 атракциона, даващи им опция да преживеят онлайн едни от най-великите научни открития на нашето време.

Изложбата е създадена в съдействие с екип от учени, физици, геолози и астрономи. Посетителите ще имат опцията освен да се забавляват с атрактивните интерактивни машини, само че и да се срещат с теорията на точните науки, феномени и естествени катаклизми по елементарен и наличен метод.

Разположена на близо 1000 кв.м повърхност, „ Изживей науката” ще води посетителите на едно вълнуващо странствуване в света на естествените явления. Ще покаже на посетителите какъв брой бързо реагират нашите мозъци, ще ги запознае с това по какъв начин да накарат музикален инструмент да зазвучи без струни. Как да взаимодействат с електрическа светлина единствено с придвижвания на ръцете и по какъв начин сами да основат електричество.

По-смелите ще могат да провокират своето равновесие, да изпитат своята памет, да преживеят симулация на земетресение, да бъдат за малко невидими като в приказките и още доста други.

Изложбата ще остане в България до 30 септември. Билетите са на цена от 10 лева за лица сред 3 и 17 години и 12 лева за възрастни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР