За първи път в България ще бъде проведен безплатен футболен

...
За първи път в България ще бъде проведен безплатен футболен
Коментари Харесай

Как правим слабото силно? е една от темите в семинар на Динамо Загреб у нас

За първи път в България ще бъде извършен безвъзмезден футболен семинар на втората най-продуктивна школа в света – Динамо Загреб, похвалиха се уредниците на проявата. А те са координаторът на Динамо Загреб у нас – Цветлен Димов и шефът на школата на драконите от Дунав Рс– Самир Мъстънов.

Домакин на образованието ще бъде Академията на Дунав Русе. Освен с теоретичните лекции, треньорите ще имат опция да се потопят и в практичните такива, асистирайки на хърватите, до момента в който текат тренировките на децата. Предвиден е и преводач за треньорите, на които британският език не им е мощната страна.

Основна цел на семинара ще е да се показват актуалните трендове, вероятности и насоки за рационализиране на подготвителния развой, както и да сътвори предпоставки за продан на хрумвания и ползотворни контакти сред треньорите и експертите от Загреб. Участието дава опция на треньорите да ‘‘сверят часовниците‘‘ и да се поучат от едни от най-хубавите в занаята. Основната концепция на конференцията е да показа сполучливия модел на работа на Академията на Динамо и системата за работа с млади играчи, както и да обмени познания по време на лекции, изнасяни от футболни експерти с богат дълготраен опит в работата с млади футболисти. Конференцията ще даде на всички участници визия за ноу-хауто на Динамо и също по този начин съставлява чудесна опция за продан на теоретични и на практика познания, опит, хрумвания, подходи и тактики.

Първи преподавател ще бъде Анджелко Иванжко който е бил част от златния интервал на футбола на Динамо, наблюдавайки някои от най-ярките стартове в Европа и непрестанно разширявайки границите в университетския футбол, с цел да обезпечи път за играчите на Динамо да играят в клубовете от 31-те най-хубави европейски дивизии. Той е механически шеф на академия ‘‘Динамо Загреб‘‘, приключил висше обучение в един от най-титулуваните швейцарски университети и собственик на швейцарски УЕФА документ по футболен мениджмънт. Има UEFA A лицен а, също е и мачов управител за хърватската футболна федерация.

Втори преподавател ще бъде Тин Салатович, който е тийм управител на целият треньорски състав на академията на Динамо Загреб. Тин е индивидът, който реализира и връзката сред мъжкия тим и академията. Тин е собственик на UEFA B от Хърватската футболна федерация, приключил висше обучение със компетентност Спортен мениджмънт в Загребския университетц Зад гърба си има голям брой кампове в десетки разнообразни страни. Специалист е по индивидуално-специфични тренировки.

‘‘ Сваляне на информация от Интернет, гледане на клипчета от YouTube, вървене тежко и учейки по остарелите способи на БТШФ – по този начин се приготвят много от треньорите в България. Има извънредно огромен недостиг на готови методисти в България. Всичко това е асъдействало за към този момент 20 години провал и комплициране на българската треньорска колегия у нас. Ако не вярвате, погледнете годината на основаване на учебниците, по които се учи футболът у нас и се дават лицензи. Треньорите тук са оставени на произвола на ориста, както от БФС по този начин и значително от личните си клубове.
От друга страна, за към този момент 8 години работа в България с Динамо Загреб, видяхме и изключителни експерти, треньори които не стопират да попиват от актуалните способи и търсейки асистенция под формата на стажове, участия в семинари и футболни конференции. Това е истината. Видял съм страхотни планове и образования от Bucephal, Coerver, goalkeeper.bg, начинания на Campionia и други. Лично аз мисля, че триумфът и действителните познания идват в обмяната на опит сред сътрудниците, забележителното съкращаване на егото и непрекъснатото търсене на новото. Никой не е научил, базирайки се на надменно поведение, остаряла популярност и хубава прическа. Браво на тези момчета, които макар мачкането от някои държавни, общински органи и неадекватността на БФС, през последните години съумяват и имат желанието да провеждат такива хубави начинания ‘‘
Това бяха единствено част от доводите на координаторът за Източна Европа на Динамо Загреб – Цветлен Димов за развиването на детско-юношеския футбол у нас.

Темите на семинара:
(темите не са на 100% закрепени, защото ползата от треньорската страна може да е различен и да отиде в друга посока)

1 ден – Организационни структури в академията на Динамо Загреб. Как вършим слабото - мощно?
2 ден – Първа стъпка към триумфа - развиване на играчите U8 – U14
3 ден - Геометрия и развиване на играта на играчи U15-U18

Семинарът също ще е отворен за Q&A секция, където искащите ще може да задават въпроси на експертите от Загреб. Също по този начин ще има опция всички присъстващи да обменят скъп опит, рекомендации и препоръки.

Организаторите са подготвили и документ за присъединяване на всеки, който вземе присъединяване в трите дни.

За повече информация и записвания по отношение на събитието: [email protected] / [email protected]
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР