За първи път в България ферма за био плодове и

...
За първи път в България ферма за био плодове и
Коментари Харесай

Отвориха първи магазин без продавачи в ромска махала в България, какво се случи?

За първи път в България плантация за био плодове и зеленчуци откри не един, а цели два магазина без продавач. И на инат на опасенията, че оборотът от касата и стоката няма да останат непокътнати, обири няма, съобщи Пловдив нюз.

На фона на рецесията за служащи, когато всяка компания се пробва да предлага примамливи условия, с цел да наеме чиновници, група бизнесмени реши да опитва. Разкри магазини на самообслужване, без продавачи. Така освен икономисват пари за заплати на служащите, само че и дават опция на клиентите сами да избират стоката, сами да си заплащат и сами да си връщат рестото. Експериментът работи в Панагюрище и съгласно създателя му към този момент много сполучлив.

Плодове и зеленчуци на самообслужване. Първата сергия без продавач работи от месец в панагюрското село Бъта. " Експериментът се оказа извънредно сполучлив! ", показва Весела Ралчева, аграрни производител.

Идеята на земеделския производител Веселина Ралчева хрумнала неотдавна. Тя си създава доматите, чушките, патладжаните, зелето, картофите, сливите и пъпешите. " И в действителност това ни разрешава и цените да са извънредно налични. Те са действително био артикули на цената на стандартните или на цената на едро ", показва Весела.

Земеделските производители физически лица са освободени от задължението да издават касов бон. Пазаруването от сергията става по следния начин-клиентът си избира стоката, записва я в специфична тетрадка като отбелязва килограмите и цената. После оставя парите в кутия. Ако му се дължи ресто, си взима от оставените към този момент пари.

Напук на предразсъдъците Весела разкрила и магазин на доверието и в ромската махала на Панагюрище, където за удивление на всички сметките постоянно са точни. По-възрастните учат дребните, че нищо не трябва да се пипа.

   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР