За първи път в България американската метъл група от Айова,

...
За първи път в България американската метъл група от Айова,
Коментари Харесай

Slipknot “избухна“ за първи път на българска сцена

За първи път в България американската метъл група от Айова, Съединени американски щати, „ избухна “ нощес пред публиката на тридневния фестивал Hills of Rock 2022 в Пловдив.

„ Колко от вас са били на наш концерт “, попита вокалистът на групата Кори Тейлър, който обичайно бе със злокобна маска на лицето, както и всички останали членове на бандата. „ Ясно, към 25 индивида. А какъв брой са на концерт на Slipknot за първи път “, зададе втори въпрос Тейлър и след мощните крясъци на многохилядната публиката разбра, че множеството от присъстващите ще гледат бандата онлайн за първи път, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Вие сте невероятни, дружно сме с групата от 23 години и поради публиката като вас имаме желание да останем на сцената най-малко още толкоз “, сподели изпълнителят на шлагера "Snuff "Кори Тейлър. Той показа части от идния си албум "The Еnd so Far ", който се чака да излезе публично на 30 септември. Екзалтираната аудитория беше „ взривена “ и от частите "Unsainted ", "All Out Life ", "Wait and Bleed " на Slipknot.

Кори Тейлър сподели, че идва в България от 14 години, защото концерт на групата е бил плануван за 2008 година, а през 2020 година трябваше да вземат участие в Hills of Rock, само че поради пандемията от ковид и това им идване у нас се провали. Невероятно е да съм тук, измежду вас, чакането си струваше, сподели Тейлър на българските си фенове.

Един от тях е Калин Велчев, вокалист на бандата This Burning Day, която също имаше концерт в първия ден на фестивала Hills of Rock. Той сподели за Българска телеграфна агенция, че всички от бандата са въодушевени от Slipknot и в никакъв случай не е вярвал, че в един фестивален ден ще свирят с група от подобен сан. За мен това е сюрреалистично, сподели Калин. Той е гледал Slipknot в Сърбия през 2010 година

„ Никога не съм си мислел тогава, че иска ми се случи да вземам участие с тях на един фестивал. Мечтите обаче са, с цел да се изживяват “, сподели вокалът на This Burning Day. Те изсвириха седем части от най-новия си албум Our Heart, който би трябвало да излезе през ноември-декември тази година, сподели Калин Велчев.

Днес фестивалът Hills of Rock продължава с концерт на групата Tenside, след което на сцената ще се качат Nightland и Magestica. Българската група “Конкурент “ ще „ забие “, а на прилежаща сцена ще пее легендата на българския пънк рок Милена. Датската хевиметъл група Mercyful Fate от Копенхаген, дружно с американския рок музикант Marco Mendosa и гръцката група Baildsa ще завършат вечерта на втория ден на Hills of Rock.

В неделя кулминационна точка на концертите в последния фестивален ден ще е шведската метъл група Sabaton, следвани от дет метъл групата The Modern Age Slavery и румънците Basska.

Hills of Rock 2022 е проведен от “Фест Тийм” ООД и е част от стратегия "Наследство " на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР