За първи път студенти от университета в щата Джорджия, разположен

...
За първи път студенти от университета в щата Джорджия, разположен
Коментари Харесай

Защитени прилепи превзеха общежитие, плашат студентите

За първи път студенти от университета в щата Джорджия, ситуиран в град Атина, оповестиха за съществуването на прилепи в постройката на 14 януари, заяви WOKV. Животните са видяни на стълбищни кафези.

От пресслужбата на университета обясниха, че те са влезнали в постройката през няколко дупки в покрива и са завладяли тавана. Експерти са уловили и извадили прилепите, след което са запечатали дупките, през които са влезнали в постройката.

Въпреки това в четвъртък, 25 януари, прилепите още веднъж се появили по стълбите и изплашили студентите.

Екипът за битка с вредителите разкрил под гредите на покрива още към 30 животни. Те почнали да влизат в коридорите на общежитието, а някои даже пропълзели по вратите на студентските стаи.

Понеже са предпазен тип, прилепите не могат да бъдат убивани. Намерените животни са хванати още веднъж. Тогава в постройката на местата, където могат да влязат прилепите, са инсталирани специфични клапи, през които те могат да изоставен тавана, само че не могат да влязат вътре.

Представители на отдела за отбрана на природата обясниха, че през студения сезон, изключително в случай че температурата падне под нулата, прилепите търсят топли места и постоянно се катерят в постройките, написа БГНЕС.

Преди това учените предвидиха настъпление на кръвосмучещи прилепи, които популяризират бяс в южните щати на Съединени американски щати. Изследванията демонстрират, че прилепите Desmodus rotundus, наричани още прилепи вампири, могат да се разпространят на юг през идващите десетилетия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР