За първи път сръбски и български президент ще посетят Западните

...
За първи път сръбски и български президент ще посетят Западните
Коментари Харесай

Сръбски и български президент в Западните покрайнини за първи път

За първи път сръбски и български президент ще посетят Западните околности, с цел да беседват за разрешаване на проблемите на българското национално малцинство в Сърбия. Историческата аудиенция ще стане факт на следващия ден, оповестиха президентите Румен Радев и Александър Вучич в Белград.

Това е първото посещаване на Румен Радев в Сърбия. Президентът е изискал от сръбския си сътрудник Вучич дружно да посетят българите в западните околности, с цел да могат да чуят и решат проблемите им, свързани с обучение и достъп до опазване на здравето.

Според Радев участието на Сърбия в Европейския съюз през 2025 година е амбициозна, само че постижима цел. Той акцентира, че историческото помиряване, върху което беше построена единна Европа, трябвало да бъде построено и на Балканите.

Сръбският президент е безапелационен, че източното отклоняване на автомагистралата от кулоар номер 10 до Калотина ще бъде приключена тази година и дистанцията София – Белград би трябвало да се изминава с кола за три часа. България изостава в своята част на автомагистралата София – Ниш, само че процедурата би трябвало да завърши до 2022 година

Това е и срокът за довеждане докрай на интерконектора със Сърбия, който да подсигурява сигурност на енергийните доставки.

Радев и Вучич са разискали и плана за общо ръководство на въздушното пространство с Румъния, което също е част от евроинтеграцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР