За първи път след палежа на българския клуб в Битоля

...
За първи път след палежа на българския клуб в Битоля
Коментари Харесай

Подпалвачът на българския клуб в Битоля: Много щастлив и горд съм от това, което направих

За първи път след палежа на българския клуб в Битоля „ Ванчо Михайлов “ по тематиката проговори артистът Ламбе Алабаковски. В изказване за „ Bombakis podcast “ артистът сподели, че е благополучен и щастлив от това, което е направил. „ Когато имаш такива усеща, събирани години наред в себе си от обич към родината, и виждаш по какъв начин се случват несправедливости, това беше кулминационната точка на всички усеща, патриотични, които всички имаме в себе си, само че не ги показваме. Не толкоз изрично. Всички ги имаме и ги показваме по разнообразни способи. Това е, прилив на страсти. От днешна позиция съм доста благополучен и горделив от това, което направих, тъй като в последна сметка, в този момент след толкоз време, всичко се получи в интерес на нашите хора – никой няма право да ви предизвика във вашите лично жилище и да ви слага ултиматуми “, сподели артистът Алабаковски, написа БГНЕС.

Миналото лято през юни артистът беше задържан за палеж в културен център „ Иван Михайлов “ в Битоля и беше наказан на шест месеца условно. Алабаковски е направил признания по време на следствието, а условната присъда е 6 месеца отнемане от независимост, в случай че до една година не извърши ново закононарушение. След присъдата двата паспорта – македонският и американският, бяха върнати на артиста.

На 22 март тази година Централният указател на районен съд Македония разгласи, че клуб „ Иван Михайлов “ е премахнат от регистъра след преценка на отрасловата комисия, направена на 16 март тази година. Правителствената комисия по имената тогава дава негативно мнение за потреблението на името на тази спорна персона. Според членовете на комисията Михайлов е непосредствен до фашистката идеология, по тази причина назоваването на сдружението на негово име е провокация за македонския народ. Причината за прекратяването на клуба е решение на Министерството на правораздаването. Централният указател е работил служебно след решение на министерството.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР