За първи път през сезона Ювентус постигна две поредни победи

...
За първи път през сезона Ювентус постигна две поредни победи
Коментари Харесай

Алегри: Вече изглеждаме като истински отбор

За първи път през сезона Ювентус реализира две следващи победи в Серия “А ” и старши треньорът на отбора Масимилиано Алегри има вяра, че тимът последователно стартира да демонстрира същинските си благоприятни условия. Успехът с 4:0 над Емполи пристигна няколко дни след успеха с 1:0 в градското дерби против Торино, а добра вест за Алегри е и стабилизирането на отбраната. 

“Вече в по-голяма степен изглеждаме като тим. Започнахме сезона добре, само че след това една неприятна седмица ни върна обратно и в този момент би трябвало да наваксваме. Срещу Емполи не беше елементарно до 60-ата минута. Съперникът пресираше и съществуваше риск да ни изравнят. Когато вдигнахме оборотите, мачът стана доста забавен, с много положения. Гостите се умориха и за нас стана по-лесно ”, разяснява Алегри. 

“Подбряваме се във всички връзки, в това число и физически. Тренирахме доста интензивно в последните дни. Във вторник ни следва значим мач, в който можем да обърнем нещата в наша изгода ”, сподели експертът във връзка идното посещение на Бенфика в Шампионската лига. 

“Мойс Кийн имаше сложни моменти, само че към този момент е във форма, а най-важното е, че е подготвен психически. Нормално е с Куадрадо и Костич по фланговете да търсим метод да извлечем най-хубавото от тях. Преди почивката атакувахме прекомерно малко отдясно. Маккени игра мощно, само че той не е футболист с изобретателни характерности. Паредес? Той не беше в оптимално физическо положение, когато пристигна, само че игра в 6 мача, тъй като Локатели и Рабио лекуваха травми. Днес го пуснах, когато ни трябваше повече техника в средата на терена ”, изясни наставникът на Юве. 

“В такива мачове би трябвало един от тримата вътрешни халфове да е очебийно отбранителен и да е здрав физически. Локатели извърши чудесно тази роля ”, добави Алегри.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР