За първи път Плевенската епопея ще бъде пресъздадена със звук

...
За първи път Плевенската епопея ще бъде пресъздадена със звук
Коментари Харесай

Плевенската епопея ще бъде пресъздадена със звук и светлина

За първи път Плевенската епопея ще бъде пресъздадена със тон и светлина. Спектакълът ще бъде показан довечера по концепция на общината, когато е кулминационната точка на честванията за 140-та годишнина от Освобождението на града, съобщи БНР.

Светлинно-звуков театър " Падна Плевен! Ден популярен! " ще бъде показан на площад " Възраждане " в края на тържествената заря инспекция на площад " Възраждане ", в която ще взе участие и президентът Румен Радев.

Ще бъдат показани трите щурма за Плевен, блокадата, рухването на Плевен, изясни началникът на отдел " Култура " в общината Стефка Григорова. Над 110 осветителни тела са ситуирани за спектакъла в парковото пространство на параклис-мавзолей " Свети Георги Победоносец ".

На днешната дата през 1877 г,.след тримесечна блокада, съветската войска съумява да превземе окупирания от Осман паша Плевен. Битката е с решаващо значение за изхода от Руско-турската война (1877-1878 г.), защото от успеха в това стълкновение зависи дали съветските войски ще продължат по-нататъшното си нахлуване в рамките на Османската империя. С рухването на Плевен във войната настава поврат в изгода
на Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР