За първи път от началото на пандемията от новия коронавирус

...
За първи път от началото на пандемията от новия коронавирус
Коментари Харесай

Ким Чен-ун за първи път се появи с маска, нареди елиминиране на коронавируса

За първи път от началото на пандемията от новия ковид севернокорейските медии разгласиха фрагменти, на които държавният началник носи светлосиня здравна маска, заяви южнокорейската организация Йонхап.

Севернокорейската публична осведомителна организация КЦТА заяви през днешния ден за първи случай на ковид в страната. По този мотив беше извършено съвещание на Политбюро на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия, управлявано от. Всички участници в срещата бяха с маски, като водачът смъкна своята по време на речта си. Кадри от началото на съвещанието бяха показани от националната телевизия.

" За първи път държавните медии демонстрираха ръководителят (на Държавния съвет на КНДР) да носи маска по време на обществено събитие. Това демонстрира какъв брой съществено управляващите одобряват обстановката с ковид ", означи Йонхап.

На съвещанието водачът на Северна Корея подреди блокиране на всички градове и окръзи. По думите му задачата на управляващите е да отстраняват вируса допустимо най-бързо, да предотвратят разпространяването му и да обезпечат бързо лекуване на заразилите се.

На срещата бяха отправени рецензии към чиновниците в бранша за битка с епидемиите за " безнаказаност и непросветеност ", като беше подчертана нуждата здравната система да бъде сложена в режим на " оптималната незабавна карантина ". В неделя управляващите в столицата Пхенян направили разбор на проби, взети от пациенти с тресчица, и стигнали до заключението, че пробите са идентични с тези на подварианта ВА.2 на Омикрон. КЦТА не посочи броя на откритите случаи. Според Йонхап обаче има доста инфектирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР