За първи път от началото на пълномащабната руска инвазия Украйна

...
За първи път от началото на пълномащабната руска инвазия Украйна
Коментари Харесай

УНИАН за сделката с Украйна за реакторите от АЕЦ Белене: Надиграхме Путин

За първи път от началото на пълномащабната съветска инвазия Украйна ще разшири своето произвеждане на нуклеарна сила посредством създадени в Русия реактори, оповестява УНИАН по отношение на вероятността украинската страна да получи от България двата реактора, които страната ни закупи за спрения план АЕЦ “Белене “.

България съобщи желание да подписа с украинската компания „ Енергоатом “ съглашение за продажбата на два нуклеарни реактора съветско произвеждане, написа „ The Wall Street Journal “. Изданието добавя, че българската държавна компания НЕК договаря за оборудването от недостроената атомна електроцентрала „ Белене “, чиято стойност е към 600 млн евро.

" Фактът, че България, някогашна руска страна, която от дълго време е близка с Москва, преглежда тази договорка, е симптом за това до каква степен е намаляло съветското въздействие в източните страни от Европейския съюз ", показва „ The Wall Street Journal “.

Припомняме, двата съветски реактора, които страната ни няма по какъв начин да употребява заради неспособност да работи с съветската страна след наложените наказания, може да бъдат инсталирани в строяща се АЕЦ в Украйна – страната разполага с задоволително нуклеарни експерти и не се нуждае от услугите на Русия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР