За първи път от както е създадена болницата, през 2018

...
За първи път от както е създадена болницата, през 2018
Коментари Харесай

Старозагорската УМБАЛ излиза на печалба за първи път в своята история

„ За първи път от както е основана болничното заведение, през 2018 година сдружението излиза на облага. Тя е в размер малко над 1 000 000 лв.. До 2009 година загубите на лечебните заведения се покриваха от държавния бюджет в края на годината ”, съобщи проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен шеф на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване “Проф. доктор Стоян Киркович ”. Към края на предходната година общите отговорности на здравното 6са в размер на 21 милиона лв.. 17,6 милиона са просрочените отговорности, от които 13 милиона са към снабдители.
С малко на 3 милиона са понижени просрочените отговорности през 2018 година. От погасените максимален делът на тези за лекарства - малко над 2 милиона.
Задължения към личния състав на болничното заведение няма, а най-ниската съществена заплата на здравна сестра е 700 лв. .
Проф. Йовчев заяви, че тече пребазирането на Акушеро-гинекологичния комплекс в постройката на болничното заведение и ще се открие публично на 20 май. Сградата, в която до момента беше ситуиран комплексът  е оценена на 6 400 000 лв. без Данък добавена стойност, само че към момента не е ясна ориста й. Намеренията на община Стара Загора, декларирани от кмета Живко Тодоров, бяха дворът на болничното заведение да бъде сменен с тази постройка, която да се трансформира в медицински център за доболнична помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР