За първи път от 50 г. в България е построен

...
За първи път от 50 г. в България е построен
Коментари Харесай

Служебната власт се похвали с първия построен нов жп тунел от 50 г. в България

За първи път от 50 година в България е издигнат нов жп тунел, т.е. от 1973 година Това разгласи служебният министър на превоза Христо Алексиев по време на ревизия на построяването на жп сектора сред Елин Пелин и Костенец, оповестиха от Министерството на превоза в прессъобщение.

" Тунелното строителство в жп превоза беше дълго време неглижирано. Заварих плановете в спряло движение и направих всичко допустимо те да стартират да се осъществят с един добър и интензивен график. Първият сериозен резултат е реалност ", похвали се Алексиев, като увери, че жп секторът Елин Пелин - Костенец ще бъде изпълнен в период - до 2027 година

 Скоростната жп права Елин Пелин - Костенец ще коства над 1 милиарда лева Скоростната жп права Елин Пелин - Костенец ще коства над 1 милиарда лева

По думите му над 200 души благодарение на повече от 100 машини са работили година и половина, с цел да прокопаят тунел №1, който е дълъг един километър. На въпрос на " Дневник " до транспортното ведомство беше конкретизирано, че тунелът въпреки всичко не е изцяло подготвен и е на 87% издигнат.

Участъкът Елин Пелин - Костенец е част от плана за рационализация на жп автомагистралата от София до Бургас. Средствата се обезпечават от оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ".

Проектът обгръща двоен жп тунел с дължина съвсем 7 км, какъвто досега не е имало в България. Ще бъдат построени десетки уреди, измежду които два тунела с по две тръби с обща дължина 1.5 км, пътен надлез и подлез, 8 моста и естакади, системи за сигнализация и телекомуникация, нова гара Елин Пелин и спирка Побит Камък.

Участъкът сред Елин Пелин и Вакарел е най-тежкият и сложен за осъществяване от цялото трасе сред София и Пловдив. Изпълнител е турската компания " Джен-Дуй жп Елин Пелин ". Стойността на контракта е близо 500 млн. лева без Данък добавена стойност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР