За първи път от 2012 г. насам Български спортен тотализатор

...
За първи път от 2012 г. насам Български спортен тотализатор
Коментари Харесай

Спортният тотализатор за първи път на печалба от 2012 г., внесъл е рекордна сума в министерството

За първи път от 2012 година насам " Български състезателен тотализатор " е с позитивен баланс - облага от 7,6 млн. лева за 2020 година Това демонстрира инспекция в Търговския указател, където е оповестен годишният финансов доклад на Държавно дружество " Български състезателен тотализатор ".

След огромният публичен интерес, основал се към спортния тотализатор, проверихме настоящата информация за финансовото положение на държавния хазартен оператор.

Общата сума на импортираните средства към Министерство на младежта и спорта и Национална агенция за приходите е 67 млн. лева по отношение на 52 млн. лева за 2019 година, като и тук още веднъж се следи доста покачване, сочи финансовият доклад на " Български състезателен тотализатор ".

В годишният финансов доклад на предприятието към 31 декември 2020 година ясно се вижда забележителна позитивна смяна, настъпила точно през този финален регистриран интервал.

 Снимка: Агенция по вписвания

От одитирания доклад на предприятието и отчета за активността, както и от обществени документи, налични за жителите в Търговския указател, се вижда сериозен разлика в резултатите по отношение на предходни отчетни интервали. Освен че Директива за птиците " Български състезателен тотализатор " е с позитивен баланс за първи път от 8 години, документите демонстрират и други многозначителни обстоятелства: Печалбата за 2020 година от 7,6 млн. лева контрастира доста на фона на загубите от предходните години и чистата загуба от 7,1 млн. лева единствено за 2019 година Подобрението е от цели 14,7 млн. лева

Забелязва се огромен растеж на приходите през последната година - с цели 43,4%. Изразено в цифри се равнява на сумата от над 251 млн. лева за 2020 година по отношение на 175 млн. лева за 2019 година

" В резултат на нарастването на активността и приходите през 2020 година с 43,4%, съпътстващите ги разноски нарастват с по-бавен ритъм - надлежно с 37,2%. Съгласно настоящата нормативна уредба предприятието има обвързване да разпределя като облаги към участниците в
хазартни игри не по-малко от 50% ", написа в доклада. Основен разход е изплащането на облаги на участниците в игрите на Спорт Тото - 128 млн. лева за 2020 година, по отношение на 89 млн. лева за 2019 година Тоест 44% повече изплатени облаги.

През 2020 година се следи връх за най-голяма импортирана сума към Министерството на младежта и спорта от съществуването на спортния тотализатор до през днешния ден - 31 млн. лева

 Снимка: Агенция по вписвания

Повишеният растеж на приходите води до нарастване на платените такси - над 36 млн. лева, към Национална организация по приходите. През 2019 година към спортното министерство са импортирани към 27,4 млн. лева, а към Национална агенция за приходите - към 25,3 млн. лева

През регистрирания интервал личния капитал на спортния тотализатор нараства от минус 4,3 млн. лева до плюс 50,5 милиона лв.. Дружеството към този момент не е декапитализирано.

Тотализаторът приключва 2020 година с наличност на парични средства в размер на 22,6 млн. лева - 3,5 пъти повече от 2019 година, което е най-високото равнище за последните 6 години и подсигурява бързото и навременно погашение на облагите на всички участници в игрите, проведени от предприятието.

Като аргументи за по-доброто финансово положение са посочени освен нарасналите доходи, само че и усъвършенстваното ръководство на разноските. През 2020 година предприятието съумява да понижи цените по договорите с главните снабдители на услуги и същите бележат спад от 13,4%, достигайки равнища от 2016 година За 2020 година те са 11,8 млн. лева и съставляват едвам 4,7% от по отношение на приходите. За разлика от 2019 година, когато са 13,4 млн. лева и съставляват съвсем 8%.

 Снимка: Агенция по вписвания

Общо активите на Директива за птиците " Български състезателен тотализатор " са се нараснали от 60,5 млн. лева на 138,2 милиона лв.. Финансовите индикатори в формалния одитиран документ недвусмислено демонстрират сериозната непоклатимост и положителната ликвидност на Директива за птиците " Български състезателен тотализатор ". В съпоставяне с отчетните интервали преди 2020 година се следи доста добра оптимизация на разноските и сериозен растеж на облагите, което е симптом за добър напредък и положително ръководство.

 Снимка: Агенция по вписвания


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР