За първи път от 2003 година насам нито един представител

...
За първи път от 2003 година насам нито един представител
Коментари Харесай

След близо две декади: Без нито един от Голямата тройка в Топ 2

За първи път от 2003 година насам нито един представител на именитата “голяма тройка” - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер - не се намира в топ 2 на международната класация.

Тази седмица Ноле се свлече до трето място в обновената ранглиста на АТР, чийто лидер още веднъж е Даниил Медведев, а Александър Зверев се изкачи на втора позиция. Това стана факт след приспадането на 2000 точки на великия сърбин от миналогодишния му успех на “Ролан Гарос”.

За последно на 10 ноември 2003 година разнообразни от “Голямата тройка” играчи са били на върха - Анди Родик е бил отпред, а Хуан Карлос Фереро незабавно след него. На този ден Федерер е бил номер 3, Надал - номер 47, а Джокович - номер 680.

Естествено, Джокера занапред още ще се свлича в класирането, тъй като след “Уимбълдън” ще загуби 2000 точки от купата си предходната година. Медведев ще бъде лишен единствено от 180, което значи, че ще усили преднината си на върха.

Джокович към момента е надалеч пред всички по прекарани седмици като номер 1 с 373 - Федерер е втори по този индикатор с 310, а Пийт Сампрас е с 276.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР