За първи път лекоатлет обиколи планината Витоша за по-малко 8

...
За първи път лекоатлет обиколи планината Витоша за по-малко 8
Коментари Харесай

Българин пробяга 100 км на Витоша за по-малко от 8 часа

За първи път лекоатлет обиколи планината Витоша за по-малко 8 часа. Христо Цветков пробяга 100 км за 7.45:34 часа, с което усъвършенства личното си достижение с цели 22 минути. Той финишира и 1 час преди втория след него. За Христо това е трета победа на Витоша от общо 7 негови участия.

„ Тази година подготовката ми беше най-сериозна откъм време и старания. Отне ми 3-4 месеца, сред 3 и 5 часа на ден”, призна лекоатлетът. За пръв път той спазвал и по-строг хранителен режим, с което свалил близо 8 кг.

Бягането на Христо е занимание. По специалност той е програмист. Миналата година, след присъединяване му в същото съревнование, той предложи брак на тогавашната си другарка, която през днешния ден му е законна брачна половинка.

Трасето, по което участниците мерят сили, стартира от - Националния исторически музей в столичния квартал „ Бояна”, минава през стръмно нанагорнище в планината, селата Владая и Кладница, язовир „ Студена” и се връща през източните села Железница и Бистрица и кв. „ Драгалевци”.

Състезанието събира всяка година на-добрите планински маратонци в България, а и такива хора, които просто са решили да провокират силите си. Този път на маратона са се явили 800 индивида.
Източник: NOVA
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР