За първи път изцяло електрическо превозно средство е най-продаваната кола

...
За първи път изцяло електрическо превозно средство е най-продаваната кола
Коментари Харесай

Tesla Model Y е най-продаваната кола в света през първото тримесечие

За първи път напълно електрическо транспортно средство е най-продаваната кола в света. Според анализаторски данни от Jato Dynamics Tesla Model Y е изпреварил моделите RAV4 и Corolla на Toyota, с цел да се трансформира в най-продаваната кола през първото тримесечие на годината.

За първи път напълно електрическо транспортно средство е най-продаваната кола в света. Според анализаторски данни от Jato Dynamics Tesla Model Y е изпреварил моделите RAV4 и Corolla на Toyota, с цел да се трансформира в най-продаваната кола през първото тримесечие на годината.

Това е изключително впечатляващо, като се има поради, че цените за Model Y стартират от съвсем 48 хиляди $, до момента в който Corolla се продава за 21 хиляди, a RAV4 за 27 хиляди Данните на Jato Dynamics разкриват, че Tesla е продала 267 хиляди автомобила в международен мащаб спрямо 256 хиляди за Corolla и 214 хиляди за RAV4. Това е почти 69% нарастване на годишна база за Model Y.

Изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск беше убеден в триумфа на Model Y още преди стартирането му на пазара, като през 2016 година оцени, че ще притегли търсене " на равнище от 500 хиляди до 1 млн. броя на година ". Въпреки че това е крайъгълен камък за Tesla, успеха на Model Y не е изключително изненадваща. Американската компания не дава точна разбивка на продажбите, само че заяви, че над 400 хиляди автомобила Model Y и Model 3 са били доставени на клиенти през първото тримесечие на 2023 година Развитието на електрически транспортни средства от конкурентни производители също остава постепенно, което разрешава на Tesla да продължи да господства на пазара на EV.
Реклама
Tesla постоянно понижава цената на по-голямата част от своята гама през последните няколко години, в това число Model Y, което може да е асъдействало за увеличението на продажбите.

Въпреки че модел на компанията е най-продаваният, Tesla не е най-големият производител в международен мащаб. Volkswagen, Toyota, General Motors и Ford оповестяват за по-високи доходи и продажби на коли. Според Car Logos Tesla даже не се класира в топ 10 на най-големите международни производители на коли, като заема 19-о място до 2022 година

Мъск по-рано предвижда, че Model Y ще претендира за първото място, като сподели на вложителите през 2021 година: " Смятаме, че Model Y ще бъде най-продаваната кола или транспортно средство от всевъзможен тип в света. Сигурно следващата година. Не съм 100% сигурен през идната година, само че мисля, че е много евентуално... по-вероятно, в сравнение с не, 2022 година Model Y да е най-продаваният автомобил или камион... в света. "

Той не реализира тази цел, само че се класира на трето място в общата световна ранглиста за 2022 година, пробивайки на шесто място в американския лист на 10-те най-продавани коли. Миналата година моделът стана и най-продаваният автомобил в Европа и Калифорния и четвъртият най-продаван в Китай, откакто скочи с 15 места по отношение на миналата година. Подобренията Снимки на консуматори в Twitter демонстрират, че Tesla усъвършенства технологиите, които употребява за Model Y. Акаунт, който носи името " The Kilowatts ", споделя фотоси, от които се вижда надграден хардуер на камерата, който Tesla назовава Hardware 4 (HW4).
Реклама
Tesla работи върху пакета от хардуер и програмен продукт HW4 от много време. Целта на това надграждане е да се обезпечи доста по-добра система за автопилотиране, която може да вижда повече към автомобила. Това би било изключително потребно за цялостните благоприятни условия за независимо ръководство на транспортното средство дружно с подобренията във функционалността на автопилота в действителния свят.

Промените бяха видяни за първи път от притежатели на Model S и Model X, които получиха доставки на своите коли по-рано тази година. Model Y с по-стария хардуер на камерата не успяваше да улови елементи от пътя със своите странични ретранслатори, както можеше оборудваният с HW4 Model S.

Най-новите изображения на комплекта камери, който се вижда в видяните транспортни средства, демонстрират нова камера с червен нюанс на обектива. Има и софтуерен съставен елемент към транспортните средства, оборудвани с HW4, за който се спекулираше, че е малко по-назад в успеваемостта си в по-ранните транспортни средства.
Свързани публикации Ford ще употребява зарядната мрежа на Tesla от следващата година 29 май 2023, 10:47 Франция ще подтиква европейски електрически автомобили с нови условия за дотации 16 май 2023, 11:17 " Моментът на истината " за непознатите производители на коли в Китай 9 май 2023, 09:27
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР