„За първи път ДПС издига своя кандидатура за президент, при

...
„За първи път ДПС издига своя кандидатура за президент, при
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Скандално е Радев да нарушава Конституцията и да ни се пробутват измамници за министри!

„ За първи път Движение за права и свободи издига своя кандидатура за президент, освен това кандидатура на етнически турчин. Мотивите са, първо, че в XXI век в европейска България би трябвало да сме привикнали с мисълта, че у нас живеят разнообразни етноси и всички те имат равни права “, съобщи пред „ Епицентър.бг “ Йордан Цонев от Движение за права и свободи във връзка издагането на водача на партията Мустафа Карадаъй за президент. По думите на Цонев Движение за права и свободи имат ясна визия по какъв начин би трябвало да наподобява президентската институция – да въплъщава единственото на нацията.

По мотив определенията, че кандидатурата на Карадаъй в обществените мрежи е скандална, Цонев декларира, че има надалеч по-скандални неща от това.
свързани новини179040на 23.09.2021
„ Например, скандално е българският президент да нарушава Конституцията, назначавайки за министър човек, който гази Конституцията! Скандално е един президентски консултант, осветлен със СМС-и, да оказва търговия с въздействие, в това число и в правосъдната система, и още да не е уволнен! Скандално е различен президентски консултант да цъфва на среща с митничар, да си крият телефоните и след това да си тръгне от срещата с цялостна торбичка и още да не е уволнен! И да няма никакви подозрения за корупция! И медите, следени от Прокопиев, да мълчат по този въпрос. Това е скандално! “, споделя Цонев.

Депутатът от Движение за права и свободи акцентира и абсурда с Кирил Петков, който е подписал декларация с погрешно наличие, да се промотира в продължение на два месеца за притежател на морал и единица за честност. Според Цонев не по-малко скандална е и провокацията, която Румен насочи към Карадайъ, когато го попита коя е неговата татковина.

Запитан за етническия мир и обвиняванията на Лозан Панов, че има съглашателство в това отношение сред и Движение за права и свободи, Цонев с отвращение дава отговор, че това е демонстрация на политическа неначетеност.

„ Трябва да си или доста политически необразован или да си архиподлец, пробвайки се да налагаш тезата, че Движение за права и свободи може по някакъв метод да наруши етническия мир. Движение за права и свободи е партията, която обезпечи етническия мир в страната, когато западните разследващи централи споделяха, че най-вероятно е етнически спор на Балканите да избухне първо в България “, споделя Цонев и акцентира приноса на Ахмед Доган за опазване на този мир. Депутатът от Движение за права и свободи напомня още, че почетният водач на партята е получил златен знак от Конгреса на Съединени американски щати за заслугите си за участието ни в НАТО, както и за етническия мир в страната. „ Съмнявам се Лозан Панов да прави това подстрекателство от незнание, тъй като въпреки всичко той е образован човек. Може би е добре да му кажем, че да искаш да станеш президент с незнание, не трябва. Но в случай че го прави с други подбуди, да му напомним, че е архиподло към българската нация, към българския народ и към Движение за права и свободи в частност, тъй като навръх Движение за права и свободи изискуем в огромна степен етническия мир в българския преход “, споделя още Цонев.

По мотив думите на Панов, че Движение за права и свободи имат няколко претендент президенти, включително и проф. Анастас Герджиков, Цонев дефинира това за неуместно. „ Ако тръгнем по модела на мислене на Панов, сигурно ще стигнем до връзки на Панов с Движение за права и свободи, с Прокопиев и така нататък “.

По отношение на Делян Пеевски и връщането му в политиката, Цонев разяснява е безапелационен: „ За Делян Пеевски ще кажа едно изречение, в което едната дума апелирам да бъде записана с основни букви. Делян Пеевски за Движение за права и свободи е НЕВИНЕН до доказване на противното в съда. Вина като присъединяване в корупционна скица, което съгласно нашия Наказателен кодекс и европейския Наказателен кодекс е закононарушение - се потвърждава единствено в съда. Когато в съда бъде потвърдена такава виновност, тогава ще приказваме по различен метод. Дотогава Делян Пеевски е НЕВИНЕН. И ние заставаме зад него и ще използваме неговата гражданска сила, неговото предпочитание да работи за страната и за електората на Движение за права и свободи, за общините и за законодателството. Делян Пеевски ще бъде политически деен и въобще не се тормозим от това “.

Депутатът от Движение за права и свободи продължава като дава образец с това какъв брой обругаван е Пеевски, единствено тъй като е от Движение за права и свободи. Цонев дефинира абсурда с офшорките като огромна неистина и нарушение и ограничаважне на истината. „ Делян Пеевски в личността си на предприемач има офшорка. Декларирал я е, както е по закон, като последна благосъстоятелност. Добре разбирам тази материя, тъй като с Делян Пеевски сме създатели на единствения и много съвременен за европейското законодателство закон за офшорните зони, в който забраняваме присъединяване на офшорните компании във всички значими стопански действия, които се правят в България, като приватизация, концесиониране и така нататък Той е заявил всичко и оттова се вижда коя е тази компания и кои са дъщерните ѝ сдружения. Това го сподели и един от най-хубавите специалисти в България по офшорно законодателство - Тодор Табаков. Той ни помагаше да създадем закона за офшорните зони. Пеевски съобщи, че е заявил офшорната компания-майка, а от нея се заявяват и дъщерните - по този начин, че няма проблем. И това Тодор Табаков го изясни. Но това го знаят двама – трима, на публиката се набива погрешната информация “, акцентира Цонев.

Той напомня изявлението на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, който съгласно него е наговорил нелепости с непрофесионален език. „ Аз се скандализирах от знанията и държанието на ръководителя на българската данъчна администрация. И това не е скандално за олигарха Прокопиев и медиите му, а е скандално за президента Радев, че този човек стои отпред на българската организация по приходите. Това е скандално. Това е провокация! “, разяснява Цонев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР