За първи път чуждестранна военна част ще вземе участие на

...
За първи път чуждестранна военна част ще вземе участие на
Коментари Харесай

Военна част от Скопие ще участва на парада за 6 май в София

За първи път задгранична военна част ще вземе присъединяване на парада на 6 май в София. Президентът Румен Радев е договорил с македонския си сътрудник Георге Иванов по жълтите павета дружно с български военни присъединяване да вземе и представителна рота от македонската войска.

За първи път на празника на българската войска, с изключение на обичайно присъстващите военни аташета, посетител на парада ще бъде и задграничен президент. Иванов ще участва на парада, а по-късно двамата с Радев ще посетят военното гробище в Ново село в Македония, където ще отдадат респект пред починалите български воини.

Румен Радев е на публично посещаване в Македония, като това е първата му аудиенция в страната след подписването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред двете страни. На срещата на двамата президенти беше реализирано единодушие като продължение на Договора за добросъседство сред двете страни да бъде подписан и Договор за стратегическо партньорство, който да регламентира взаимната поддръжка на двете страни в областта на сигурността и защитата.

Очаква се НАТО да изпрати покана за участие на Македония в Северноатлантическия пакт след реализиране на решение за разногласието за името в границите на Организация на обединените нации.

След срещата си с Иванов българският президент сподели, че за българската страна е значимо в бъдещото название на Македония да няма географски определители, които да може да бъдат интерпретирани като искания към България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР