За първи път български деца и ученици ще имат възможността

...
За първи път български деца и ученици ще имат възможността
Коментари Харесай

Ало, Космос! Говори България: Деца разговарят на живо с астронавтите на МКС

За първи път български деца и възпитаници ще имат опцията да беседват онлайн с астронавтите на Международната галактическа станция. Инициативата се организира под надпис “Ало, Космос! Говори България!”

Предвидено е диалогът да стартира в 18 ч. Целта на плана е да се разпали въображението на децата и учениците, вдъхновявайки ги да насочат фантазиите си оттатък земната орбита – към Луната, Венера, Марс и оттатък, позволявайки на България да изпрати трети астронавт в Космоса.

Междувременно в „ София тех парк “ през целия ден ще има съпътстващи събития. Над 20 работилници, лаборатории и презентации чакат децата в еднодневния фестивал на науката.

Най-малките - от 5- до 12-годишна възраст, ще имат опция да изучат с 3D модели формата на Земята и да я пресъздадат с пластилин. Ще има също работилници за галактическа храна и за колонизирането на Марс.

Децата ще могат да гледат и няколко презентации за галактическите боклуци, за Космоса и правото, за тайните на галактическата храна, за Космоса и биомедицината, и за живота в Космоса.

Видеовръзката е проведена от Атлантическия клуб в България, в партньорство с посолството на Съединени американски щати в София и над 30 организации, занимаващи се с просветителни начинания в региона на науката и технологиите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР