За първи път Австралия анулира визата на чуждестранен гражданин за

...
За първи път Австралия анулира визата на чуждестранен гражданин за
Коментари Харесай

Испанец остана без австралийска виза заради месо

За първи път Австралия анулира визата на задграничен жител за нарушение на строгите закони за биосигурност, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Потърпевшият е 20-годишен испанец, който се е опитал да внесе в страната недекларирано месо и сирене.

Министерството на земеделието, водите и околната среда заяви през днешния ден, че визата на мъжа е била анулирана и че му е наложена санкция в размер от 3300 австралийски $ (2300 щатски долара), откакто предишния вторник чиновник в Пърт е разкрил над кг недекларирано сурово свинско месо и сирене в багажа му.

" Полицаите са разкрили 275 грама свински бекон, 665 грама свинско месо и към 300 грама козе сирене, които не са били декларирани ", обявиха от министерството.

" Надявам се, че този човек съжалява за дейностите си. Посещението му в Австралия завърши, преди даже да е почнало, и той бе изпратен назад у дома със солидна санкция “, сподели министърът на земеделието Мъри Уат.

" Това беше съществено нарушаване на австралийските закони за биосигурност и можеше да изложи на риск австралийската селскостопанска промишленост “, сподели министърът, наблягайки, че задачата на строгите правила е и да предпазят страната от заболявания, като да вземем за пример заболяването по селскостопанските животни шап.

Миналия октомври Австралия, която и преди този момент имаше някои от най-строгите разпореждания за биосигурност в света, разгласи по-строги наказания за идващите, които не заявяват вноса на рискови за биосигурността продукти за попречване навлизането и разпространението на заболявания и вредители в страната.

Промените влязоха в действие при започване на януари. " Пътуващите, чиято виза е анулирана, би трябвало да изоставен Австралия с първия вероятен полет и може да би трябвало да изчакат углавен интервал от три години, преди да аплайват още веднъж за виза “, споделиха от министерството.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР