За първи път 7 български деца ще участват в престижния

...
За първи път 7 български деца ще участват в престижния
Коментари Харесай

Надеждите ни на корта: За първи път 7 българчета ще участват в престижния Аustralian Open

За първи път 7 български деца ще вземат участие в влиятелния тенис шампионат Australian Open. В момента българските гении вземат участие в шампионата за юноши и девойки в Траралгон, Австралия. За Йоана и Ива през днешния ден беше първи ден от подготвителния шампионат.

„ Мисля, че за първи път се случва толкоз доста участници да има и всички да са в съществена скица “, сподели Ива Иванова.

Шампионатът се организира в зала " София "

А изискванията на корта сега не са леки, споделят младите тенисистки.

„ Първо стопираха мачазаради прекомерно топло време, по-късно заваля дъжд -  не можах да довърша мача си, само че на следващия ден ще го довърша. Ще имам още един мач и според от това дали победя, ще се разбере дали ще играя още мачове, или не “, съобщи Йоана Константинова.

В основата на триумфа на младите ни очаквания в Австралия стоят положителният образец и вдъхновението, споделя една от най-успешните български тенисистки и някогашна Nº4 в света Магдалена Малеева.

Надпреварата стартира на 28 декември в Австралия

„ Всички тези деца евентуално са били дребни и са пораствали, когато Григор стартира с неговите огромни триумфи. Неговият образец е необикновен и защото и аз в този момент имам деца, желая и аз те да имат такива образци “, сподели Малеева.

Според нея освен образецът на Гришо е основен за младите гении. Тя се надява триумфите на Александър Везенков в NBA да вдъхновят новото потомство български баскетболисти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР