За първа вълна от туристи в Северна Гърция съобщава в

...
За първа вълна от туристи в Северна Гърция съобщава в
Коментари Харесай

Гърция: Връхлетя ни първа вълна от български туристи

 За " първа вълна " от туристи в Северна Гърция оповестява в днешното си издание солунският вестник " Типос Тесалоникис ". Изданието оповестява, че доста българи и румънци са поставили куфарите в багажниците на колите си и са се отправили за лятна почивка в Гърция след отварянето на границите през вчерашния ден. На летището в Солун се е приземил първият аероплан от чужбина след отварянето на границите - интернационален полет от Мюнхен, в който са пътували както гърци, по този начин и задгранични туристи. Същевременно в Солун са отворени към половината хотели с ниска степен на претовареност на леглата, предава Българска телеграфна агенция.

" Катимерини " оповестява, че през вчерашния ден е била извършена проведена интервенция за извеждане на бежанците, които се бяха събрали през последните дни на площад " Виктория " в Атина. Те са били отведени в центрове за настаняване в Елеонас и Амигдалеза.

Бежанците, някои от които фамилии с деца, се събраха на площада, откакто получили информация, че могат там да получат информация какво да вършат оттук насетне. През последните 10 дни от гръцките острови бяха изведени към 800 души с приет бежански статут, откакто приключи програмата за настаняването им на министерството на миграцията и убежището.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР