За отделни съоръжения по републиканските пътища - мостове, тунели или

...
За отделни съоръжения по републиканските пътища - мостове, тунели или
Коментари Харесай

Ще събират такси за ползване на тунели, мостове и планински проходи

За обособени уреди по републиканските пътища - мостове, тунели или планински проходи, посочени в признат с решение на държавното управление лист, ще се събира такса. Пътищата и оборудванията, за които ще се събират такси, ще бъдат сигнализирани от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), оповестява на уеб страницата си оттова.

Това планува препоръчаният за публично разискване план на Наредба за изискванията и реда за събиране на таксите за особено прилагане на републиканските пътища или на части от тях и за прилагане на обособени уреди по републиканските пътища. Той може да бъде открит на интернет страниците на Министерството на районното развиване и благоустройството и на Агенция " Пътна инфраструктура ", както и в Портала за публични съвещания.

В плана е посочено също, че такси в лв. ще заплащат както водачи на регистрирани в България транспортни средства , по този начин и на записаните в чужбина. Последните ще могат да заплащат и в евро. От обсега на таксуването ще бъдат изключени пътните транспортни средства на Министерството на вътрешните работи, на Националната работа за защита, на Държавна организация " Национална сигурност ", на Неотложната здравна помощ и на въоръжените сили.

Такса за особено прилагане на пътищата ще се заплаща за създаване и употреба на търговски крайпътни обекти и площадки за оказване на пътна помощ против възнаграждение и пътни връзки към тях, за рекламни уреди и за нови или за ремонт на подземни и надземни уреди в обсега на пътя, като се изключи нужните за обслужването му.

Проектонаредбата планува също в случаите, когато специфичното прилагане обгръща разнообразни републикански пътища, един от които е възложен на концесия, таксите да се дефинират в две елементи и да се заплащат по сметка на АПИ и на концесионера. Информация за предоставените на концесия пътища и за сметките в обслужващите банки на организацията и на концесионера ще бъдат обявявани в централната администрация и регионалните пътни ръководства на организацията.

Осъществяваният от Министерството на вътрешните работи надзор ще може да се прави и със съдействието на АПИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР