За опити за измами по телефона са съобщили мъж и

...
За опити за измами по телефона са съобщили мъж и
Коментари Харесай

Звънят - затварят, звъни ви друг: Нов сценарий за измама

За опити за измами по телефона са съобщили мъж и жена от Шумен в дежурната част на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В първия случай чужд се е показал за комисар Марин Маринов и споделил на мъжа, че телефонният му номер е попаднал в листата на телефонни измамници. Казал му, че ще му прати трима служители на реда и да извършва това, което му кажат, както и да им даде каквото желаят, с цел да могат да задържат измамниците. Мъжът незабавно схванал, че става въпрос за машинация и съобщил в полицията.

Малко по-късно жена от Шумен е получила позвъняване от друга жена, която плачела по телефона. Разговорът прекъснал. След малко се обадил чужд, който споделил, че има пожар с петима ранени и изискал да каже на кого от петимата е майка, тъй като имат потребност от лекуване. Жената прекъснала диалога и се обадила на телефон 112.

Активността на измамниците е в ход. Молим да предупредите вашите близки да внимават и да не се доверяват на непознати по телефона, да не дават персонални данни и да знаят, че когато чужд им желае пари по телефона става дума за машинация, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.

Ако ви потърсят непознати и ви кажат, че имате потърпевши родственици, че ви търсят служители на реда, пожарникари, лекари, незабавно прекъснете диалога. Потърсете по телефона околните си, в случай че не можете да се свържете с тях - обадете се на тел. 112, поучават от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

За опити за телефонна машинация предизвестиха от полицията в Шумен също на 23-ти и 20 февруари, както и на 23 януари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР