За някои хора готвенето у дома е задължителен елемент от

...
За някои хора готвенето у дома е задължителен елемент от
Коментари Харесай

Стресираните родители не готвят

За някои хора готвенето вкъщи е наложителен детайл от всекидневието и чувството за домашна идилия. За други това да забъркаш гозба или сладкиш е ненужна повинност. Причината от ден на ден родители и семейства да прибягват към замразена или полуготова храна е резултат от психически неразположения, написа Ройтерс.

Според американско проучване родителите и бездетните двойки в днешно време са доста по-малко склонни да готвят храна вкъщи, в сравнение с предни генерации. Експертите разкрили, че това се дължи на доста по-високите равнища на стрес, меланхолия и тревога, които карат трудещите се възрастни да възприемат готвенето като още една тягостна задача в края на забързания ден.

Тенденцията е изключително нездравословна за фамилиите с деца, защото лишава подрастващите от опция за хранене с пресни и питателни артикули. Стресираните родители са и доста по-склонни да изискват от децата си да ядат по-големи порции, защото нестабилното психическо положение не им разрешава вярно да преценяват потребностите на детето. Това, от своя страна, усилва шанса за наднормено тегло и болести при подрастващите.

Учените поучават родителите да включват наследниците си в процеса на готвене за седмицата, което би улеснило работата на възрастните и би било потребно за навиците на децата, откакто изоставен дома. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР