За ново застудяване на времето предупреждават от НИМХ. "Жълт код"

...
За ново застудяване на времето предупреждават от НИМХ. "Жълт код"
Коментари Харесай

От НИМХ обявиха голяма опасност с времето, надвиснала над цяла България

За ново захлаждане на времето предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. "Жълт код " за ниски температури е разгласен в цяла България. Днес с сдържан северозападен, в Източна България и краткотрайно мощен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува леден въздух. Ще остане най-вече облачно и тук-там ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан. Привечер от северозапад преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира и понижава.
Минималните температури ще бъдат сред минус 9° и минус 4°, оптималните - сред минус 4° и 1°. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.
Над Черноморието ще има забележителна облачност и ще превалява слаб сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 1°-1°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от сняг. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и едва ще се усили. Вечерта преваляванията ще стопират. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 9°, на 2000 метра – към минус 15°.
Още през нощта против вторник вятърът ще отслабне и минималните температури ще се намалят тук-там до минус 15°- минус 17°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР