За нов тип измама съобщава в свой репортаж Нова телевизия.

...
За нов тип измама съобщава в свой репортаж Нова телевизия.
Коментари Харесай

Измама: Къща за 17 души, прие заявки от над 300 човека за Нова година

За нов вид машинация оповестява в собствен репортаж " Нова телевизия ". Къща за 17 души в село Леденик прие поръчки от над 300 индивида за Нова година. 

Всички те към този момент са платили капаро. Разбират,  че " купонът " ще е общ дни преди да отпътуват за празника. Засега самите пострадали са издирили 25 компании от цялата страна, които са платили за нощувки в последните два дни от 2021-ва година, само че считат, че има още  излъгани.

Още в първите дни на есента, компании от цяла България възнамеряват ваканцията си за Нова година, само че без да подозират заплащат капаро за едно и също място - къща за посетители в търновското село Леденик.

" На нас ни взеха 600 лв. за 13 души за Нова година ”, споделя Петър Янев. " 19 души е нашата компания. Сумата която сме превели е  1200 лв. за капаро ”, показва и Ясен. " За 31-ви декември - две нощувки, 18 души, 900 лв. капаро ”, твърди Пеньо Тенев.

" За 31-ви декември, за Нова година, два дни, т.е. две нощувки. Искаше ни капаро от 800 лв., което ние надлежно й преведохме. Обаче разбрахме, че сме част от кръга на лъжливата скица ”, показва  Слави Славов.

Разбират, че са излъгани, безусловно дни преди да отпътуват за посрещането на Новата година. " Дойде време да пазарим за новогодишната вечер и за останалите вечери, при което се свързахме с дамата да попитаме какво има в къщата дали има потребност да се купува в допълнение чинии, тъй като сме огромна компания и други посуди, на което не успяхме да се свържем с нея ”, съобщи Ясен.

" Успяхме да разберем за измамата от групите във Фейсбук ”, твърди Петър Янев.

" При още един опит на различен телефон на уеб страницата се свързахме с действително шефа на къщата Георги, който ни изясни, че ние не сме част от гостите на Нова година в тази къща, което нас ни наведе на мисълта, че сме излъгани по някакъв метод ”, споделя Ясен.

  " 10-17 индивида нещо от към 325 души се събираме като цяло, тези 25 компании, които знаем за тях сигурно има и такива, за които не знаем ”, твърди Велислава Данева.

Капарото е превеждано на жена, която е наела къщата от притежателя й, с цел да я преотдава за прилагане. Опитите на екип на NOVA  да се свърже с нея също се оказаха безуспешни. И по този начин на притежателя на къщата се наложило да изяснява на хората за лъжливата скица на наемателката си, споделя той.

" Миналата седмица започнах да получавам голям брой позвънявания от разнообразни нейни клиенти, че са си запазили къщата за Нова Година и към този момент се усъмних, че става дума за много огромна машинация. Веднага съм взел ограниченията, които съм сметнал за редно. Писал съм пост в обществените мрежи от който много хора схванаха, че са излъгани ”, твърди притежателят на къщата Георги Данаилов.

Наемателката, дължи пари и на притежателя на парцела. ”От както стартира да ме разиграва за наема, не мога да приказвам с нея. Тя трябваше да си го заплати на 5-ти декември наема, оттогава доста мъчно. Праща ми едни подправени платежни нареждания, като сякаш ми била пуснала парите, след това се оказва, че в банката станало някакъв проблем. Върти ни просто за парите ”.  

Георги Данаилов към този момент е подал сигнал в полицията и приканва всички пострадали да създадат същото.  А откакто схванала, че се приготвя репортаж, наемателката почнала да връща парите на част от фирмите, описват хората пред екипа ни.

" Когато разбра за тази наша самодейност тя се свърза с нас и другите от компанията и помоли да прекратим. Трябва да дадем публичност, тъй като има и други, които са като нас, които също не са си възстановили никакви пари. София, Перник, Стара Загора, Ямбол, Добрич, Димитровград, Сливен, Ловеч, Габрово, Севлиево, Петрич. Засега е ясно, че компании от тези градове са част то платилите за къщата за посетители ”, показва Пеньо Тенев. Пред всички тях в този момент е стои и различен проблем.

" Нямаме никакви разновидности за Нова Година тъй като всички къщи са резервирани и въобще нулев вид. Няма къде да се съберем ”, твърди Ясен.

От полицията оповестиха за NOVA, че тече следствие. Продължава и издирването на още компании, платили за посрещането на Нова Година в къщата за посетители в с. Леденик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР