За никой не е тайна, че с възрастта, тялото ни

...
За никой не е тайна, че с възрастта, тялото ни
Коментари Харесай

Не правете това: 5 навика, заради които вашето лице остарява

За никой не е загадка, че с възрастта, тялото ни понижава производството на растежния хормон (HGH или единствено GH), който е виновен за растежа на клетките и регенерацията им. Това непроменяемо визира кожата, външния тип и, несъмнено, лицето ни. Ние няма по какъв начин да спрем този развой, само че можем да го забавим, в случай че се откажем от някои нездравословни привички, които нарушават този хормон, а оттова и нашата младост и хубост.

Ето ги и тях:

Забравете за неправилното хранене



Спрете да злоупотребявате с артикули като: растително масло, маргарин, алено месо, бял самун, сладкиши и модифицирани храни. Те въздействат зле на нашето тяло, което от своя страна, води до образуването на бръчки. За да предотвратите прибързано стареене, приемайте храни богати на омега-3 мастни киселини и алфа-линоленова киселина ( ALA). Такива артикули са: ленено семе, ленено масло, авокадо, сьомга и зехтин. Те оказват помощ на кожата да остане мека и еластична, а вие ще се радвате на безукорен външен тип. Не забравяйте и за плодовете и зеленчуците. Пресните плодове са извънредно богати на цинк, селен, витамин С, и бета-каротин, които са основни играчи в процеса на производството на колаген в тялото и оказват помощ да кожата да остане предпазена от свободните радикали. Набавяйте си и задоволително протеини – съгласно последни изследвания, неналичието на протеин в организма може да докара до бръчки на кожата на лицето.

Не злоупотребявайте с алкохола



Алкохолът е натурален диуретик, т.е. колкото повече пиете, толкоз повече дехидратирате тялото си, което оказва отрицателно въздействие върху кожата на лицето. В допълнение несъразмерната приложимост на алкохол предизвиква розацея и акне и подтиква появяването на бръчки. Всичко това, събрано вкупом, незабавно ви кара да изглеждате по-възрастен.

Не прекалявайте с излагането на слънце



Без значение какъв брой е хубаво да се препичате и да се наслаждавате на слънцето, тенът не е най-хубавият подарък за кожата. Прекомерното излагане на слънце крие риск от рак на кожата, отслабва клетките на кожата и кръвоносните съдове.

Изхвърлете тежкия грим



Гримът може да ви помогне за прикриването на несъвършенствата, само че и може да ви накара да изглеждате по-възрастни с няколко години. Например, тежките фондьотени акцентират бръчките към очите, устата и фините линии. По-добре е да заложите на по-леките хидратиращи основи, които основават съвършено покритие и кожата ви наподобява здрава.

Оставете настрани мобилния телефон, откакто легнете



Това води до негативни последствия за здравето, като повишение на тежестта, нарушена имунна система, понижена централизация, пропуски в паметта, и бледа кожа. Ето за какво опитвайте да спите минимум 7-9 часа дневно. Най-добре е да спите по тил, тъй като прекомерно дългото спане на едната страна на лицето, може да докара до появяването на нови бръчки или по този начин наречените " линии " на съня, които придават на лицето изтощен тип.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР