За незабавната оставка на вицепремиера по демографската политика Валери Симеонов

...
За незабавната оставка на вицепремиера по демографската политика Валери Симеонов
Коментари Харесай

149 НПО настояват за оставката на вицето Симеонов

За незабавната оставка на вицепремиера по демографската политика Валери Симеонов упорства " Национална мрежа за децата " (НМД). Сдружението, която сплотява 149 организации, работещи с над 73 600 деца годишно в цялата страна, популяризира намерено писмо до премиера Борисов и заместника му по демографската политика Валери Симеонов, в което показва острото си противоречие със станалата печално известна имитация на Валери Симеонов по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания. В коментар за личната си телевизия СКАТ Симеонов използва израза " кресливи дами с сякаш заболели деца ".

Ето и целият текст на откритото писмо без каквато и да е редакторска интервенция:

Уважаеми господин Министър-председател,

Ние от Национална мрежа за децата (НМД), която сплотява 149 организации, работещи с над 73 600 деца годишно в цялата страна, настояваме за незабавната оставка на Валери Симеонов като вицепремиер по икономическата и демографската политика по отношение на безусловно неприемливите му мнения и отношение към родителите на деца с увреждания.

Този път Вашият заместител Валери Симеонов прекрачи всяка граница на недоумение на уговорките си, нормалността и просто човешките връзки. Той е този, който дава отговор за демографската политика, за това децата и фамилиите на България да имат заслужен живот. От тази си позиция, в която негов ангажимент е правенето и провеждането на политики, които да подсигуряват тяхното богатство, той назова група майки „ кресливи жени… с сякаш заболели деца “, „ без грам майчинско възприятие и грижа за тях “. Скандалното му изказване е освен извънредно несъответстващо в обстановка, в която месеци наред се търси решение за едни от децата и родителите с най-труден живот у нас, то е неприемливо за общественик, който би трябвало да служи на народа си и точно по тази причина считаме, че единственият вид е незабавното овакантяване на този пост и ръководството на страната!

Вие надали ще се съобразите с нашето искане, само че бихме желали да заявим, че ние като Национална мрежа за децата стопираме нашата поддръжка за това държавно управление, до момента в който господин Симеонов е на този пост. Като Мрежа ние интензивно участваме и подкрепяме работата на над 8 огромни ведомства и министерства, като работим в над 18 работни групи и институции. Винаги сме се стремили да работим с всяко едно държавно управление и политическа партия в името на намирането на най-хубавите решения за децата и фамилиите. Не можем обаче да поддържаме държавните институции, които се ръководят от държавно управление, чиито водачи имат двоен стандарт за морал, полезности и политики.

Вие се извинихте от името на държавното управление, само че това освен че е незадоволително, само че желаеме съответни дейности от Ваша страна за ролята на Симеонов във Вашия кабинет, който за следващ път уронва престижа освен на държавното управление, само че и напъните на държавните институции, работещи за децата и фамилиите на България. Считаме, че оставането му на този пост е еднакво на единодушие и легитимиране на неговите думи и отношение към едни от най-уязвимите групи в нашата страна.

Господин Симеонов,

Поведението Ви е освен неприемливо, само че и неприлично за позицията, която заемате! Именно по тази причина Ви призоваваме да подадете оставка и да се оттеглите от ръководството на страната ни неотложно. Срамуваме се от политик, който освен, че не може да сдържа езика си, само че има държание, което предизвиква войнствено поведение, насочено към принуждение. С последното си изявление Вие освен изложихте себе си, само че и обидихте целия български народ с обвиняването на едни хора, които всекидневно се борят за живота на своите деца. Освободете заемания от Вас пост и дайте опция различен заслужен човек да поеме отговорност за децата и фамилиите в България! Вие не можете и не би трябвало да вършиме това!

Национална мрежа за децата

20.10.2018

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Национална мрежа за децата е обединяване на 149 цивилен организации, работещи с и за деца и фамилии в цялата страна. Насърчаването, отбраната и спазването на правата на детето са част от основните правила, които ни сплотяват. Само през 2017 година организациите, членове на Национална мрежа за децата са подкрепили с работата си 73 624 деца и 21 718 фамилии, 11 661 експерти – обществени служащи, психолози, учители, съдии, служители на реда и доста други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР