За незабавна реакция от страна на регионалния министър и АПИ

...
За незабавна реакция от страна на регионалния министър и АПИ
Коментари Харесай

Иван Ченчев до регионалния министър: Замразен ремонт превръща важен път в Ботевградско в изключително опасен

За незабавна реакция от страна на районния министър и АПИ да бъде приключен ремонтът на значим път в Ботевградско настоя в парламентарно запитване на изключителното съвещание във вторник националният представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев.
Още преди месец депутатът от левицата алармира за пътя III-161- Ребърково-Лютидол-Ботевград, който е с значимо публично значение за жителите на Община Ботевград и Софийска област. Ремонтът е почнал, само че преди близо година е спрян.
„ Ситуацията е следната – път, който е изключително рисков. Започнат ремонт и оставени шахти, отводнителни канали да стърчат рисково над асфалта, втори пласт не е положен. Има изкопни ями край пътя – няма никаква маркировка. Това е регион, в който постоянно падат гъсти мъгли. Статистиката за злополуките, за жалост, и с жертви, е извънредно тревожна “, очерта картината Иван Ченчев.
Минути преди да насочи въпроса от парламентарната естрада, депутатът от Българска социалистическа партия беседва за следващ път с кмета на едно от селата, за който рисковият път е сериозен проблем – Пешо Младенов, кмет на село Литаково. Той удостовери, че терзанието на хората остава мощно. Наред с рисковия път, спомагателен проблем идвал от обстоятелството, че колекторът на село Литаково бил изведен в аграрни земи и водата се оттичала в земите на хората.
„ Това е път, който става спомагателен, когато затварят пътя за Враца “, акцентира публичната значителност на пътната връзка Иван Ченчев.
Той очерта като рисково освен самото положението на пътя поради спрелия ремонт, само че и неналичието на маркировка. „ Има една дълга права от околовръстното на Ботевград до село Литаково - права, към 3-4 километра, внезапно след нея, при липса на осветяване и каквато и да е маркировка, идва внезапен завой. Това е рисково за хората. Сигнализиран съм от доста обезпокоени родители на младежи, които пътуват с колите през това трасе “, съобщи депутатът от левицата.
Регионалният министър увери Иван Ченчев, че ремонтът ще бъде приключен във допустимо най-кратки периоди - по данни на АПИ това би трябвало да стане през пролетта, във второто тримесечие на 2023 година Министър Иван Шишков се ангажира да следи случая за пътя, който дефинира като значим за хората в региона на Ботевград.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР