За нещастие, повечето от нас не са дръзки визионери. Но

...
За нещастие, повечето от нас не са дръзки визионери. Но
Коментари Харесай

Твърденията, които успешните хора отказват да приемат

За злощастие, множеството от нас не са дръзки визионери. Но в това няма нищо неприятно, защото, въпреки че на вас и на мен може в никакъв случай да не хрумнат невероятни хрумвания, ние можем да изберем да мислим и да действаме друго от околните… а оттова и да осъществяваме фантазиите си по разнообразни способи.

Ето и 5 изказвания, за които мнозина считат, че биха унищожили възможностите им за триумф, само че и които ни учат да мислим друго:

1. „ Никога не срещам подобаващите благоприятни условия. ”

Добре пристигнали в клуба. Независимо по какъв начин наподобяват нещата острани, никой не получава благоприятни условия, които не си е заслужил. (Дори някой различен да получи късмет, за който смятате, че се поставя на вас, не можете да измененията нищо, по тази причина няма смисъл да затъвате в непотребни размишления).

Може би преди години ви се е наложило да чакате – да ви наемат, да ви покачат, да ви изберат, да ви „ открият ”. Дори в миналото нещата да са стояли по този начин, към този момент всичко е друго. Достъпът до благоприятни условия е безграничен. Благодарение на обществените мрежи, през днешния ден можете да се свържете с всекиго. Можете да създавате и продавате персонално създадени артикули, да развивате и разпространявате лични приложения, да търсите финансиране…

Не е належащо да чакате някой различен да ви даде тези благоприятни условия – вие сами си ги давате. Между другото, точно това са правили всички сполучливи хора през вековете. Единственото, което ви стопира да сграбчите идващия късмет, сте самите вие – и желанието ви да пробвате.

Не мислете за опциите, които би трябвало да ви бъдат дадени, за тези, които би трябвало да грабнете.

2. „ Някой/нещо постоянно ме дърпа обратно. ”

Може би някой в действителност ви е лишил от някаква опция или е попречил на реализирането на концепциите ви, или ви е лишил нещо, което ви принадлежи по право. Може би доставчиците нe са спазили ангажимента си. Може би сътрудникът ви не е бил задоволително предан. Може би евентуалните ви клиенти не са били задоволително умни, с цел да разпознаят качеството, което оферирате. Нищо от това няма значение. Не можете да контролирате близките – единствено себе си.

Когато се неуспехите, можете да вините единствено и само себе си. Това не е просто образован метод да гледате на живота, само че и съвсем постоянно правилен взор. Въпреки че понякога ще се проваляте заради аргументи, които не са под ваш надзор, в множеството случаи сами сте си отговорни.

В това няма нищо неприятно. Всеки съумял човек се е сблъсквал с неуспеха, освен това голям брой пъти (някои даже повече от вас, а точно това е повода в последна сметка да сполучат).

Приемайте всеки един неуспех, учете се от него и поемайте отговорност идващия път да извършите всичко належащо, с цел да постигнете положителни резултати.

Никога не винете близките. Като не поемате отговорност за несполуките си, в никакъв случай няма да ги избегнете.

.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР